Taekwondozilver voor Niëlle Vroegh op Bondensee Cup

jul 08 , 9:39 Sport
nielle 2024 07 07
Afgelopen zaterdag, 6 juni, wist Nielle Vroeg weer een medaille toe te voegen aan haar uitgebreide arsenaal taekwondoprijzen. Taekwondo KoryoSports heeft voor Niëlle Vroegh een sportroute uitgezet in aanloop naar het aankomend wereldkampioenschap in Korea.
De Bodensee Cup, een recreatief toernooi, was de 1e halte in deze route. Dit toernooi in Ravensburg had een bezetting van 450 sporters uit een zevental landen waaronder Italië, Zwitserland, Ukraine, Nepal, Belgie en Frankrijk. De Bodensee Cup is een Duits Ranking toernooi dus was er een goede bezetting in de diverse klassen.

Hoofdtreffer

Niëlle trof 3 Duitse tegenstandsters. Haar eerste partij werd in de 1 e
ronde, van de drie ronden, beslist door een voortijdige opgave van de tegenstandster. De 2 e
partij wist Niëlle te winnen door voortijdig 2 ronden te winnen met Point Gap (groot puntenverschil). De 3 e
ronde moest Niëlle tegen een sterke tegenstandster met eveneens veel wedstrijd ervaring. De 1 ronde was voor Niëlle, de 2 e ronde won de tegenstandster. De 3 e
ronde kwam op naam van de tegenstandster maar dit was te wijten aan even een moment van een communicatieprobleem tussen Niëlle en coach Anthony. Anthony had helaas een hoofdtreffer niet waargenomen wat ten koste ging van een gouden plak.
Niettemin een 9 e
medaille op rij, ditmaal een zilveren plak, sinds haar junioren periode is en blijft dit op zich al een unieke prestatie. De wetenschap dat ze haar ( ervaren en oudere junioren ) tegenstandster bij een volgende treffen kan overklassen, is voor haar meer een wetenschap dan een twijfel.
De volgende stap in de route is een week trainingsstage in Friedrichshaven (TCC) bij de gerenommeerde trainer Markus
Kohlöffel en zijn grote team van internationale wereldtoppers. Zij zijn bezig met sporters in voorbereiding voor de Olympische Spelen en Niëlle mag zich (meermaals Jaarlijks) aansluiten bij deze intensieve trainingen. Daarna gaat de reis door naar Cunit (Spanje) voor een week training met opvolgend een toernooi in Barcelona. Daarna zijn er nog diverse trainingskampen in het vooruitzicht. Al bij al wordt er niets aan het toeval overgelaten om het beste omhoog te halen bij Niëlle voor haar deelname aan het WK!