112

Aanhoudingen in onderzoek straatroof in Veldhoven

Foto: Politie Veldhoven-Waalre

De afgelopen dagen zijn vier jonge mannen aangehouden in Veldhoven en Eindhoven. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving op 26 september van een 18-jarige jongen uit Veldhoven.

Het slachtoffer werd op die zaterdagavond door een bekende gebeld. Hij wilde met hem afspreken op de Blaarthemseweg in Veldhoven. Het slachtoffer ging daar op de fiets naar toe. Eenmaal daar volgde een korte ontmoeting, waarna er plots twee gemaskerde jonge mannen uit de bosjes tevoorschijn kwamen. Eén van hen gaf het slachtoffer een klap met een ploertendoder en dwong hem zo van zijn fiets af. De ander bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwong hem zijn telefoon en geld af te geven. De twee verdachten richtten vervolgens hun aandacht op de bekende van het slachtoffer en een vriend van hem. Ook zij zouden van hun portemonnee en telefoon zijn beroofd. Vervolgens gingen de daders er vandoor.  Het slachtoffer bleef ongedeerd.

pistool

Aanhoudingen

Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan startte de politie direct een onderzoek. Daarbij kwamen uiteindelijk twee verdachten in beeld. Het gaat om een 18-jarige en een 19-jarige jongen uit Veldhoven. Zij worden ervan verdacht dat zij de beroving gepleegd hebben. In hun woningen werd de afgelopen dagen een doorzoeking verricht en diverse goederen voor het onderzoek in beslag genomen. Bij één van de verdachten werd daarnaast ook een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden en een (handels)hoeveelheid softdrugs. Deze zijn ook in beslag genomen. Beide verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Ook het vuurwapen waarmee de beroving vermoedelijk werd gepleegd is inmiddels in beslag genomen. Het bleek te gaan om een alarmpistool dat nauwelijks van een echt vuurwapen is te onderscheiden.

Samenspannen

Uit het verdere onderzoek van de politie bleek dat de bekende van het slachtoffer en zijn vriend vermoedelijk met de daders samenspanden. Zij zouden het slachtoffer met een smoes naar de Blaarthemseweg hebben gelokt. De buit van de beroving werd later vermoedelijk onderling verdeeld. Ook deze twee jongens (18 jaar uit Eindhoven en 19 jaar uit Veldhoven) zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen