112

Reactie politie Eindhoven op rellen

Foto: Politie Eindhoven

Al de hele dag ontvangt de politie in Eindhoven dankbetuigingen naar aanleiding van de rellen van afgelopen zondag. Onderstaand spreekt de politie zich uit over de gebeurtenissen van gisteren.

We worden overspoeld met berichten maar ook met bloemen, tekeningen, kaarten, taarten, koekjes en andere lekkernijen. Dit waarderen wij heel erg lieve mensen. Ook doet het ons beseffen dat de meerderheid van de bevolking met ons is. Bedankt daarvoor! We hebben ondertussen al zo veel eten ontvangen dat we de komende week vooruit kunnen. Mochten jullie ons willen steunen dan vinden wij een tekening, kaartje of een DM erg fijn!

Verbroedering verleden tijd

Wij hebben ons nog niet uitgesproken over gisteren. Aan het begin van corona stonden we samen tegenover het virus. We zaten met z’n alle in hetzelfde schuitje en samen gingen we de strijd aan. Helaas is deze verbroedering verleden tijd. Een deel van de bevolking keerde zich zelfs tegen ons en andere hulpdiensten. Wij zijn diep geschokt door de gebeurtenissen van gisteren. Rellen, brandstichten, vernielingen en het plunderen van ondernemers die het al zwaar genoeg hebben… Collega’s werden bekogeld met stenen, zwaar vuurwerk en zelfs met wapens. Onze mooie stad leek wel een oorlogsgebied!

Politie roept hulp in

Er is een groot onderzoek opgestart naar de geweldplegers en wij gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat deze daders gestraft gaan worden. We gaan binnenkort delen hoe je kan helpen bij het onderzoek; bijvoorbeeld met het insturen van beelden, tips of informatie. Als samenleving moeten we hier een stokje voor steken en dit soort gedrag niet accepteren.

Aan iedereen die voornemens is om mee te gaan doen met rellen: stop met deze waanzin! Het is zinloos geweld en we moeten ervoor zorgen dat erger voorkomen wordt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen