112

Groot onderzoek naar enorme cocaïnevangst in Veldhoven loopt dood

Leden van een speciale eenheid hielden de wacht tijdens het onderzoek in de woning.
Leden van een speciale eenheid hielden de wacht tijdens het onderzoek in de woning.
Foto:

De vondst van 170 kilo cocaïne op 13 februari van dit jaar in een woning aan de Wezel was voor justitie aanleiding tot een groot onderzoek. Nu blijkt dat het onderzoek naar de grote bazen doodloopt.

De sneeuw lag nog op de daken op 13 februari, behalve op de betreffende woning aan de Wezel. In de woning trof de politie 170 kilo cocaïne aan en 5000 euro contant geld. De cocaïne heeft een handelswaarde van naar schatting 4,2 miljoen euro. Er werden 2 mannen en een vrouw uit Litouwen  aangehouden die werden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Twee dagen lang heeft de politie de woning onderzocht op sporen, maar zonder resultaat. Om herhaling van de ernstige criminele activiteiten te voorkomen en een veilige woonomgeving te waarborgen, besloot burgemeester Marcel Delhez de woning voor 5 maanden te sluiten.

Het aangehouden Litouwse stel dat de woning huurde, mag van de rechtbank hun zaak, die later dit jaar voor de rechter komt, in vrijheid afwachten. De derde man die in februari werd aangehouden, blijft vastzitten tot die tijd.

De woning aan de Wezel stond al sinds vorige zomer te koop en is inmiddels verkocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen