112

Kringloopwinkel in Veldhoven door brand verwoest

Foto: Bert Jansen

De winkel van Kringloop de Kempen is in de nacht van zaterdag op zondag door brand verwoest. Door de enorme hitte liepen ook enkele omliggende panden schade op.

Het was de brandweer zelf die om 03.21 uur de brand ontdekte. Nadat ze een buitenbrandje hadden geblust, zagen ze bij terugkeer op de kazerne een oranje gloed boven industrieterrein De Run. Het blijkt de kringloopwinkel te zijn die vol spullen staat. Het vuur grijpt dan al razendsnel om zich heen. De Veldhovense brandweer schaalt op naar grote brand en krijgt assistentie van hoogwerkers uit Eindhoven en Valkenswaard. Er wordt alles aan gedaan om te voorkomen dat de brand op andere panden overslaat.

Een NL-alert waarschuwde rond 4.20 uur in de regio mensen om ramen en deuren te sluiten vanwege de brand. Die is waarschijnlijk vooraan in het pand ontstaan. De oorzaak is op dit moment nog niet bekend. Het slopen en nablussen zal vermoedelijk nog de hele zondag in beslag nemen.

Zolang als nodig is springen de andere 3 filialen van Kringloop de Kempen bij als inleverpunt van spullen en om er te winkelen. Dat kan in Waalre (Burg. Mollaan 50), Bergeijk (Dr. Rauppstraat 54) en Eersel (Lange Voren 22).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen