112

Ook in Veldhoven lachgascilinders gedumpt

Foto: Veldhoven Nieuws

Er verschijnen steeds meer lachgascilinders in het straatbeeld. Ook in Veldhoven is onlangs een exemplaar aangetroffen.

Lachgas is een drug. Daarom schakelen veel gemeenten de politie in voor het afvoeren van aangetroffen al dan niet lege cilinders. Gemeenten gaan er vooralsnog verschillend mee om. Zo schakelt Eindhoven, waar de meldingen dit jaar enorm zijn toegenomen, het bedrijf Strukton in. Helmond ziet ook een enorme toename en laat gevonden cilinders afvoeren naar de gemeentewerf. De afvalverwerker van de gemeente Helmond haalt ze vervolgens daar op.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid liet begin juli weten dat het niet nodig is om de politie in te schakelen voor het afvoeren van lachgascilinders. Aangezien het meestal gaat om lege cilinders, kunnen ze worden beschouwd als afval en daarom door de gemeentereinigingsdienst worden opgeruimd. Bij experts die bekend zijn met gevaarlijke stoffen zijn de meningen vooralsnog verdeeld over de juiste aanpak van gevonden cilinders.

Een Veldhovenaar die onlangs een gevonden lachgascilinder meldde bij zijn gemeente kreeg op 17 juli 2023 de volgende reactie: ‘Gasflessen mogen door de gemeente niet meer worden opgehaald. Dit is een bevoegdheid van de politie. Graag de melding maken bij de politie.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen