Column: Voor even de kop in het zand…

Foto: Alexas Fotos via Pixabay

Weer een nieuwe column van Thieu Vlemmix: Voor even de kop in het zand…

De huidige situatie vanwege het Corona virus ervaar ik nog altijd als surreëel. Ik zal niet de enige zijn. Nog altijd is het soms alsof je wakker geschud kunt worden in het besef dat het niet waar is. Maar helaas merk je bliksemsnel dat het wél waar is.

Lockdown of lockup…

Intussen is duidelijk, dat er na de slimme ‘lockdown’ – die velen toch meer zullen  ervaren als een ‘lockup’ – straks een polder ‘lockdown’ gaat volgen. Misschien is die nóg slimmer. We zijn immers Nederland, nietwaar? En natuurlijk is het verstandig om ervan op de hoogte te blijven. Toch heb ik sinds enkele dagen besloten om de ontwikkelingen op het gebied van het virus aanzienlijk minder aandacht te geven. Er niet dag en nacht mee bezig te zijn. Na meer dan een maand van regelmatig slechte berichten, met nauwelijks meevallers, is voorlopig wel even genoeg geweest. Dat het wat weg heeft van je kop in het zand steken, geef ik daarbij grif toe.

 

kop in zand

..kop in het zand steken…

Dat moet dan maar, zo nu en dan. De boog kan niet altijd gespannen zijn. En door je zinnen wat meer op andere dingen te zetten, raak je toch in een wat andere gemoedstoestand. Zo nu en dan even zappen, een glimp informatie, daaraan ontkom je uiteraard niet. Maar dat moet het dan wel zijn, zolang het nog niet om echt grote ontwikkelingen gaat tenminste.

Achter de schermen

Het hele jaar door volg ik met meer dan gewone interesse het plaatselijke voetbal. Zelfs in deze tijd. Ook voor de Veldhovense clubs is het een ongewisse periode en zijn er – behalve de sportieve onzekerheden – ook serieuze zorgen over het financiële aspect (o.a. kantine inkomsten). Maar ondanks Covid-19 wordt er achter de schermen druk verder ‘gevoetbald’; het is de wereld van de transfers. Zo strijken bij UNA bijvoorbeeld Max van den Akker en Yoeri Sijbers weer op het oude nest neer. Bij Marvilde is tandarts Rikkert Dings uit Ospel de voetbal gelederen voor het volgend seizoen komen versterken, terwijl RKVVO in Jop Poeliejoe en Luc van Run mogelijke aanwinsten ziet. De selectie van Rood Wit wordt aangevuld met Giovanni van Bladel en Alain Plaum.

Maar er is meer initiatief. Zo zijn de You Tube filmpjes ‘Stayathomechallenge’, waarop onze plaatselijke voetballer/sters hun kunsten vertonen, amusant. Bij Marvilde gaan de dames wonderbaarlijk goed om met de WC rol, in de rol van de bal. Er zijn UNA spelers te zien in de schaduw van de Sint Wilibrorduskerk en  1e elftal leider Fred Klomp die de bal ongegeneerd bij de buren over de heg jaagt. En bij RKVVO gaan jongeren de challenge aan via jeugdspelers van JO11-1 en 2, plus JO10-5. En zo rolt ‘het balletje’ verder. Als een leuke rage inmiddels, in een periode waarin de jeugd soms lijkt te verdwalen in een woestijn aan ongeduld.

Uitdaging

Wat de slimme polder lock down de komende tijd ook in petto heeft voor onze plaatselijke verenigingen, daarover hebben Rutte c.s., respectievelijk de KNVB, inmiddels een (klein) ei gelegd. De jongste voetbaljeugd kan – onder voorwaarden – weer de wei in. En ook voor topsporters is er wat versoepeling. Maar gemakkelijke oplossingen bestaan niet, nu de 1,5 meter de standaard is en blijft. Dat blijft een gigantische uitdaging.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen