Veldhovenvoorelkaar koppelt vraag en aanbod

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Nu het coronavirus Nederland in haar greep heeft, schieten overal in ons land initiatieven uit de grond om kwetsbare mensen te helpen, werkenden in vitale beroepen te ondersteunen en ‘gewoon’ extra op elkaar te letten. Journalist Rutger Bregman zei daarover in De Wereld Draait Door: ‘Niet alleen het virus is besmettelijk, ons gedrag ook. Iedere goede daad kan óók als een virus door het land gaan. Dit kan misschien krachtiger zijn dan corona zelf.’

Cordaad Welzijn verzamelt namens de gemeente Veldhoven en het maatschappelijk veld, voor heel Veldhoven alle vraag en aanbod op één plek: www.veldhovenvoorelkaar.nl.

Dat was én is het platform voor heel Veldhoven. Cordaad Welzijn koppelt, verbindt en ondersteunt hierin. Dat doet ze al bijna 50 jaar in Veldhoven en dat doet ze nu zeker ook. Samen sterk staan, ook nu we geconfronteerd worden met het coronavirus.

Vraag om hulp

Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!

Heb je een vraag? Dan kun je je melden! Ook als je vragen hebt over hoe je jouw dagelijkse dingen kunt doen. Dat kan iedere ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur van maandag tot en met vrijdag via de telefoon 040-253 6789 of door je te melden op de website www.Veldhovenvoorelkaar.nl/coronahulp. Je kunt ook klikken op onderstaande link.

IK VRAAG HULP

Help een ander

Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Wij geloven we dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

IK WIL HELPEN

Cordaad Welzijn zoekt vervolgens ‘achter de schermen’ voor een match tussen vraag en aanbod.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen