Versoepeling bezoekregeling locaties van Oktober

Foto: Veldhoven.nieuws

Oktober versoepelt de bezoekregeling op alle locaties. Voorlopig is er per bewoner één vaste bezoeker toegestaan. Lees hieronder de voorwaarden.

Vanaf woensdag 3 juni kan een bezoek gepland worden bij de locaties Rundgraafpark en Leuskenhei. Vanaf vrijdag 5 juni kan dit voor de locatie Merefelt.

Eerste contactpersonen hebben inmiddels een e-mail of brief ontvangen met daarin de richtlijnen voor bezoek. Het is in ieders belang dat een bezoek aan een familielid zo veilig mogelijk verloopt. Veilig voor de bezoeker, zijn of haar familielid, de cliënten en zorgprofessionals en vrijwilligers die werkzaam zijn bij Oktober. De organisatie vraagt bezoekers hun verantwoordelijkheid te nemen om de veiligheidsrichtlijnen op te volgen.

Bezoek op afspraak

Per bewoner is er één vaste bezoeker toegestaan. De cliënt bepaalt of hij of zij bezoek wil ontvangen en besluit samen met familie wie er van deze bezoekregeling gebruik gaat maken. Bezoek is enkel mogelijk op afspraak. Het streven is om tweemaal per week een half uur bezoek mogelijk te maken per bewoner. Een medewerker van Oktober neemt contact op met de eerste contactpersonen om dit af te stemmen en om bezoeken in te plannen.

Vooraf onderzoek naar klachten

Bezoekers wordt gevraagd extra alert te zijn op de bekende verkoudheidsklachten zoals snotteren, niezen, hoesten en verhoging of koorts. Bezoekers die een of meer van deze klachten hebben, wordt gevraagd om thuis te blijven.

Een bezoeker wordt bij de ingang ontvangen door een gastvrouw of -heer van Oktober. De bezoeker ontvangt er de veiligheidsinstructies en een mondkapje en wordt naar de kamer van de cliënt begeleid.

Na een bezoek

Na een bezoek wordt aan de bezoeker gevraagd hoe deze het bezoek heeft ervaren. Oktober wil namelijk graag leren van deze periode waarin de strikte bezoekregeling versoepeld wordt. Ook wordt bezoekers gevraagd om eventuele verkoudheidsklachten of koorts na afloop van een bezoek zo snel mogelijk te melden bij de afdeling.

Ingeval van nieuwe besmettingen

Mocht er zich op een locatie ondanks alle richtlijnen toch een besmetting voordoen, dan is Oktober genoodzaakt de aangepaste bezoekregeling te beperken of zelfs te laten vervallen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen