Dankzij webcam toch ‘familie op bezoek’ op de NICU

Foto: MMC Veldhoven

Vier bedden van de afdeling neonatologie van het MMC Veldhoven zijn uitgerust met een camera. Een nieuw webcamsysteem stelt ouders in staat om 24 uur per dag live beelden van hun kindje te zien.

Door de coronacrisis mogen momenteel alleen de ouders hun kindje bezoeken. Sinds kort hebben zij de mogelijkheid om dag en nacht livebeelden van hun kindje te zien. Ook bijvoorbeeld opa en oma en vrienden kunnen daarbij betrokken worden. Door de strenge bezoekmogelijkheden is dit voor mensen die ver van Veldhoven wonen een welkome aanvulling.

Eenvoudig, veilig en privacy proof

Ouders kunnen niet alleen kijken naar hun kindje, zij hebben ook de mogelijkheid om de verpleegkundige te spreken. Het is een groot voordeel over een kindje te praten als je de baby daarbij ook ziet. Er worden geen data opgeslagen, de beelden zijn alleen live te bekijken. De ouders bepalen of en wie zij mee willen laten kijken. Zij kunnen dat doen door het sturen van een link. De beelden zijn te bekijken met de eigen smartphone, tablet of computer. Zonder apps, loginnamen of wachtwoorden. Eenvoudig dus, en toch veilig en privacy proof.

Dankzij de steun van Ronald Mcdonald Huis is op dit moment gestart bij de eerste vier NICU-bedden. Het is de bedoeling om uiteindelijk alle 18 bedden op deze manier in te richten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen