Een bijzonder jubileumjaar met een twist

Foto: SWOVE

In het jubileumjaar gooide de coronacrisis roet in het eten voor SWOVE. Na een aantal maanden worden nu weer enkele activiteiten hervat.

SWOVE vierde op 26 juni 2020 het 50-jarig bestaan. In de voorbereiding naar deze bijzondere datum waren er vele festiviteiten gedurende het jaar gepland om met onze cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, gemeente, collega-organisaties, zorgvrijwilligersorganisaties en andere stakeholders dit bijzondere moment te vieren.

Ondersteuning op afstand

Door Covid-19 en de daarbij behorende 1,5 meter maatschappij maakt dat het nog steeds een bijzonder jubileum is, alleen in een ander jasje. Onze cliënten en mantelzorgers hebben in de afgelopen maanden op een andere manier ondersteuning gekregen dan ze gewend waren. Er is veel creativiteit en ondersteuning op afstand geboden. Tevens zijn er nieuwe activiteiten ontwikkeld om op een goede en gezonde manier beide doelgroepen te kunnen blijven ondersteunen.

Kijkend naar deze nieuwe manier van werken, hervatten we binnen onze organisatie enkele activiteiten. Op een kleine schaal, en aan de hand van een protocol per activiteit, start Samen De Dag Door, VTZ en Veldhopper weer op. De maaltijden blijven voorlopig ongewijzigd aan huis bezorgd worden. De ouderenadviseurs waren de afgelopen maanden telefonisch bereikbaar en zij maken nu ook weer een afspraak voor een huisbezoek.

Steunpunt Mantelzorg

U kunt bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor een luisterend oor, advies en informatie maar alleen op afspraak. Heeft u vragen over de activiteiten van SWOVE of wilt u deelnemen aan één van deze activiteiten, we zijn elke werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur bereikbaar op: 040-2540066 of per email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen