Comeback corona, stijging vraagt om alertheid

Foto: Thedarknut via Pixabay

Volgens de laatste RIVM-rapportage loopt het aantal nieuwe coronagevallen weer gestaag op. In Veldhoven is de afgelopen 2 weken één persoon met een besmetting met het coronavirus geregistreerd.

Net als in veel andere landen, loopt ook in ons land het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus weer op. De gezamenlijke GGD’s telden de afgelopen week 987 nieuwe besmettingen. In vergelijking met de week daarvoor is dit bijna een verdubbeling van het aantal nieuwe gevallen.  In de periode van 7 tot en met 21 juli telde Zuid-Holland met 628 het grootste aantal nieuwe besmettingen. De plaats Hillegom is momenteel het grootste besmettingscluster van Nederland. Noord-Holland volgt met 297 nieuwe  besmettingen en in Noord-Brabant gaat het om 193 nieuwe gevallen. In het westen van Brabant zijn meer nieuwe besmetting dan in het oosten van de provincie.

In Veldhoven is tussen 7 en 21 juli één nieuwe besmetting genoteerd. Van de omliggende plaatsen telt Eindhoven er 17. Vanuit Waalre, Bergeijk en Eersel werden geen besmettingen geregistreerd.

Virus nog steeds onder ons

De cijfers geven nog geen aanleiding om landelijk extra maatregelen te nemen. Wel is duidelijk dat het virus nog steeds onder ons is. Daarom blijft het belangrijk om de anderhalve meter én de hygiënerichtlijnen in acht te blijven nemen. Vermijd drukte en laat je bij klachten testen. Boa’s en politie blijven alert op overtreding van de coronamaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen