Wedstrijd van UNA tegen PSV al vóór eerste fluitsignaal voorbij

Foto: Thieu Vlemmix

De oefenwedstrijd van UNA tegen PSV eindigde vrijdagavond in een deceptie voor de Zeelster club. Op het parkeerterrein van de Herdgang bleek dat een UNA-man besmet is met het coronavirus.

Een wedstrijd tegen PSV, een kans uit duizenden. Terwijl familieleden en andere belangstellenden zich al verheugen om de wedstrijd rechtstreeks via YouTube te kijken, is UNA-voorzitter Peter Smetsers onderweg naar de Herdgang. Terwijl hij aansluit in de file naar het trainingscomplex gaat zijn telefoon. “Er blijkt een speler zojuist in de bus het bericht te krijgen dat hij besmet is met het coronavirus.”

Alarmbellen

Donderdagochtend kregen de UNA-spelers de mogelijkheid om zich op vrijwillige basis bij PSV te laten testen op het virus. “Iedereen die kon, is gegaan. Iedereen voelde zich fit en niemand had symptomen. Van één van de 7 spelers blijkt de testuitslag niet eenduidig. Het staal is vervolgens opnieuw getest. Vrijdag laat in de middag blijkt dat hij besmet is. Dan gaan alle alarmbellen rinkelen.”

De jongen blijft in de spelersbus en wordt later opgehaald door zijn ouders. PSV besluit intussen om de wedstrijd te annuleren. “De club wil geen risico’s nemen, er staat per slot van rekening voor miljoenen op het veld. Daar hebben we alle begrip voor”, aldus Smetsers.

Bij UNA is besloten om nu iedereen te laten testen die bij deze wedstrijd betrokken was. “Dat is belangrijk voor de speler, huisgenoten en achterban. Hiermee scheppen we ook helderheid naar onze tegenstanders en bezoekers in de verdere oefencampagne. Ik verwacht geen andere besmettingsgevallen meer.”

Voor oefenwedstrijden is de verplichting dat iedereen vooraf getest wordt niet in de RIVM-, GGD-, of KNVB-protocollen opgenomen. PSV heeft inmiddels besloten om geen oefenwedstrijden meer te spelen tegen clubs waarvan niet alle spelers getest zijn. De wedstrijden van Jong PSV en het vrouwenteam die vandaag zouden worden gespeeld, gaan ook niet door.

Smetsers sluit niet uit dat dit in het profvoetbal navolging zal krijgen. De volgende oefenwedstrijd van UNA vindt plaats op 11 augustus. Dan komt NEC naar Zeelst. Bij UNA gaat men er vanuit dat die wedstrijd zal doorgaan.

Lees hier de reactie van het bestuur van v.v. UNA

Reacties