MMC zet bodycams in tegen agressie

Foto: MMC

Een proef in het MMC in Veldhoven met beveiligers die zijn uitgerust met een bodycam is een succes. Als mensen zien dat ze gefilmd worden, houden ze zich meer in.

Door de coronacrisis gelden in het ziekenhuis aangepaste bezoekregels. Zo mag een patiënt op de verpleegafdeling maar één bezoeker per keer ontvangen en maximaal twee bezoekers per dag. In de praktijk betekent dit dat er soms mensen moeten worden weggestuurd. Dit leidt steeds vaker tot agressie. Alle beveiligers van het ziekenhuis zijn daarom sinds drie maanden uitgerust met een bodycam. Bij de ingang van het MMC worden bezoekers erop gewezen dat er camerabewaking is. Inmiddels is gebleken dat het gebruik van de camera’s de-escalerend werkt. De agressie neemt daardoor af.

Als een ruzie is gede-escaleerd, worden de opgenomen beelden weer verwijderd. Als iets echt uit de hand loopt, draagt het MMC de beelden over aan de politie. Dat is al een keer gebeurd. De proef duurt een jaar, maar de kans is groot dat het MMC ermee doorgaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen