Dit jaar opnieuw alternatieve Happy Sunday (Ziekendag Veldhoven)

In 2020 maakten vrijwilligers ruim 800 fruitmandjes
In 2020 maakten vrijwilligers ruim 800 fruitmandjes
Foto: Veldhoven Nieuws

Vanwege het coronavirus ging de Happy Sunday op de tweede zondag van september 2020 niet door in zijn normale vorm. Ook in 2021 zit het er helaas nog niet in. Maar ook dit jaar worden de ouderen niet vergeten.

In 2019 vond de veertigste editie plaats van de Ziekendag Veldhoven. Honderden zieken en mensen met een lichamelijke beperking genoten op de tweede zondag van september van een heuse vip-dag. De genodigden komen uit de adressenbestanden van de Zonnebloem en Stichting Nieuwe Levenskracht. Zieken die vanwege hun gezondheid niet kunnen komen, krijgen van de organisatie een goed gevulde fruitschaal thuisbezorgd.

Fruitmandjes

In 2019 introduceerde de Commissie Ziekendag een nieuwe naam voor het jaarlijkse evenement: Happy Sunday. Het is een bewuste keuze om aan de ziekendag een vrolijkere naam te verbinden. De organisatie verwoordt er het goede gevoel mee dat de genodigden op die dag ervaren.

Vorig jaar sprak de organisatie nog de verwachting uit dat er in september 2021 weer een mooie dag  kon worden gehouden. Na wijs beraad met de commissie Ziekendag, is besloten dat ook dit jaar de Happy Sunday op 12 september, niet kan doorgaan. Maar net als vorig jaar worden de ouderen niet vergeten en ook aan de vele vrijwilligers zal worden gedacht. Zo werden vorig jaar dankzij sponsoring van het Veldhovense bedrijfsleven zo’n 800 fruitmandjes bezorgd. Ook dit jaar is de commissie weer bezig om een aantrekkelijk pakketje samen te stellen. In het weekend van 12 september zal dat worden bezorgd bij de doelgroep.

Happy Sunday

De Happy Sunday bestaat al ruim 40 jaar dankzij de grote steun vanuit het Veldhovens bedrijfsleven en de inzet van veel vrijwilligers. Hiervoor zijn de organisatie en de gasten heel dankbaar. In 2022 verwacht de commissie weer een mooie dag te kunnen organiseren. Daarvoor hebben ze de steun vanuit het bedrijfsleven weer hard nodig.

Heeft u nog niet eerder gehoord van de Happy Sunday en wilt u volgend jaar graag aansluiten bij deze gezellige middag, stuur dan een mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen