Steeds meer operaties hervat in MMC

Foto: MMC

Na een aantal zware maanden, gaat het eindelijk de goede kant op in MMC. Er zijn steeds minder patiënten met corona op de verpleegafdelingen en de intensive care.

Er zijn op dit moment 13 COVID-patiënten in MMC opgenomen. Van dit totaal zijn er 5 patiënten opgenomen op de IC en 8 op de COVID-afdeling. Ook worden de medewerkers minder vaak ziek. Dat betekent dat er steeds meer ruimte is om ook operaties die niet zo spoedeisend zijn, te hervatten.

Alle acute zorg (inclusief spoedoperaties, oncologische zorg, zorg voor onze hart- en vaatpatiënten en verloskundige zorg) en semi-acute en kritiek planbare zorg (zorg die niet lang uitgesteld kan worden) is altijd gewoon doorgegaan en blijft nu ook doorgaan.

De laatste tijd moesten helaas wel veel operaties uitgesteld worden die minder spoedeisend waren. Voor dit soort operaties is de wachttijd langer dan normaal. Het ziekenhuis begrijpt dat dit erg vervelend is. Er wordt dan ook hard gewerkt aan het verkorten van de wachttijden. Gelukkig kunnen ze steeds meer van dit soort operaties inplannen. Per week bekijken ze wat er mogelijk is. Per patiënt bekijkt de medisch specialist goed wie het snelst zorg nodig heeft. Met deze patiënten wordt  persoonlijk contact opgenomen.

Het MMC kan op dit moment nog niet voor iedere patiënt precies aangeven wanneer een operatie zal plaatsvinden. Het ziekenhuis vraagt u niet zelf te bellen of uw operatie al is ingepland. Neem wel contact op als uw situatie verslechtert.

Polikliniekbezoeken en onderzoeken

Alle polikliniekafspraken en onderzoeken gaan nog steeds gewoon door zoals gepland.
Waar dat mogelijk is, houden ze video- en telefonische consulten.
Komt u binnenkort naar Máxima MC? Binnen het ziekenhuis hebben ze verschillende maatregelen genomen, zodat uw bezoek veilig verloopt. Lees hier wat u kunt verwachten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen