Merefelt versoepelt verder per 1 juli

Foto: Veldhoven.nieuws

Het kabinet heeft een groot aantal maatregelen versoepeld. Ook bij Oktober voelen ze hiervoor ruimte. Vanaf donderdag 1 juli 2021 vervallen of versoepelen flink wat coronamaatregelen.

Mondkapje bewoners en bezoekers

Vanaf 1 juli 2021 hoeft u geen mondkapje meer te dragen binnen de huizen van Oktober. In de openbare ruimtes van Oktober is het daarom des te belangrijker dat u onderling 1,5 meter afstand houdt. Op de cliëntenkamers mag u dit naar eigen inzicht invullen. Wanneer er opnieuw besmettingen of uitbraken zijn op een locatie, kan Oktober het mondkapje weer verplicht stellen.

Mondkapje medewerkers

De medewerkers dragen vanaf 1 juli 2021 niet meer de hele tijd een mondkapje op de afdelingen en woningen. Dat doen ze wel wanneer zij langer dan 10 minuten binnen 1,5 meter van u werken en bij sommige medische handelingen. Ook bij een verdenking of besmetting op de afdeling draagt het team een mondkapje. In de buitenlucht is het mondkapje alleen nodig als er langere tijd met de hoofden naar elkaar toegedraaid gewerkt wordt binnen de 1,5 meter, bijvoorbeeld bij het helpen met eten.

Aantal bezoekers per bewoner

Er is vanaf 1 juli 2021 geen beperking meer op het aantal bezoekers per bewoner. Wel vragen wij u om rekening te houden met de rust op de afdeling. Registratie van bezoekers blijft nog even nodig.

Bezoek in de huiskamers

Vanaf 1 juli 2021 is het per locatie maatwerk of bewoners met hun bezoek in de huiskamers kunnen zitten en welke regels er zijn. Een vereiste daarbij is dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden tussen de verschillende groepjes bezoekers. Vraag ernaar op uw afdeling.

Activiteiten voor bewoners

Vanaf 1 juli 2021 biedt Oktober weer een regulier activiteitenprogramma aan voor bewoners en huurders van de aanleunwoningen. Houd de prikborden in de gaten voor het programma.

Restaurants en recreatiezalen

De restaurants en diverse recreatiezalen van Oktober zijn inmiddels weer geopend. Per 1 juli 2021 komt de maximale groepsgrootte te vervallen. De huisregel blijft dat je alleen bij de groene stickers, op onderling 1,5 meter afstand, mag zitten. Het is niet toegestaan om te schuiven met meubilair.

Algemene ruimte van Oktober reserveren

Bewoners kunnen vanaf 1 juli 2021 weer een ruimte van Oktober reserveren, bijvoorbeeld voor het vieren van een feestje. U kunt dit afstemmen met uw contactpersoon van Oktober.

Gezond verstand

Het is fijn dat we kunnen versoepelen. Maar het vraagt wel van ons allen dat we verstandig omgaan met de versoepelingen en niet te snel willen gaan. Laten we dus vooral genieten van de versoepelingen, maar wel de basisregels blijven volgen:

  • Handen wassen. Hoest en nies in de elleboog.
  • Afstand houden. Geef elkaar de ruimte.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen