Extra maatregelen bij Merefelt Oktober vanaf 6 november

Foto: Veldhoven.nieuws

Vanaf 6 november treft het kabinet extra coronamaatregelen. Dit heeft ook gevolgen voor de maatregelen bij Oktober.

  • Vanaf 6 november is het dragen van een mondkapje weer verplicht binnen de locaties voor bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Bewoners hoeven geen mondkapje te dragen, echter het advies is om dit wel te doen in de algemene ruimtes. Op de cliëntenkamer maken bewoner en bezoeker onderling de afweging of het mondkapje gedragen wordt. In het restaurant of in de ontmoetingsruimte geldt dat het mondkapje af mag wanneer u zit.
  • Bezoekers mogen vanaf 6 november geen gebruik meer maken van de huiskamers. Bezoek vindt plaats in het restaurant of ontmoetingsruimte of op de cliëntenkamer. Het is ook niet toegestaan om snel even koffie of thee te halen in de huiskamers. Dit kunt u halen in het restaurant of ontmoetingsruimte. Is dat niet mogelijk op uw locatie? Dan vragen wij u om iets mee te nemen van thuis.
  • In de restaurants wordt per 6 november weer gewerkt met zitplekken op 1,5 meter afstand. U kunt gaan zitten op een plek met een groene sticker. Het is niet toegestaan te schuiven met meubilair.
  • De restaurants, eetpunten en terrassen blijven toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs. Echter, voor georganiseerde activiteiten vraagt Oktober externen (familie, vrienden, huurders) wel om een coronatoegangsbewijs. Dit wordt dan van tevoren aangekondigd.

Het is daarnaast belangrijk dat iedereen de basisregels blijft volgen:

  • Was vaak je handen. Hoest en nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje.
  • 1,5 meter blijft een veilige afstand. Geef elkaar de ruimte. Schud geen handen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen. Ook wanneer u volledig gevaccineerd bent.

Boostervaccinatie

Vanaf december kunnen bewoners van zorginstellingen een extra vaccinatie krijgen, als extra bescherming tegen het coronavirus. Oktober is bezig met de voorbereidingen voor deze extra vaccinatieronde. Het streven is om ook bewoners met een eigen huisarts (verzorgingshuiscliënten) door het vaccinatieteam van Oktober te laten prikken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen