In
MMC is het aantal opgenomen coronapatiënten de afgelopen weken gedaald. Maar de kans is groot dat op korte termijn de druk op het ziekenhuis, onder invloed van Omikron, weer gaat toenemen.
Voor het personeel betekende de afname van het aantal coronapatiënten een welverdiende adempauze. Het aantal positieve testuitslagen in Nederland is de afgelopen week echter weer fors toegenomen, onder invloed van Omikron. Hoewel dat op dit moment in de ziekenhuizen nog niet terug te zien is, zijn er veel onzekerheden over de impact van Omikron op de ziekenhuiszorg. Op dit moment is nog niet bekend wat de effecten gaan zijn, maar de kans is groot dat op korte termijn de druk op het ziekenhuis weer gaat toenemen. Daar bereidt het MMC zich op dit moment op voor. Dat betekent dat er nog steeds minder geplande zorg kan worden uitgevoerd.
Ondanks de situatie werkt het personeel hard en met onverminderde motivatie om te doen wat ze kunnen en waar ze goed in zijn: dat is goede zorg leveren aan de patiënten.
Acute zorg gaat door
De acute zorg gaat uiteraard wel door. Acute zorg is zorg die niet uitgesteld kan worden, zoals spoedoperaties, zorg voor hart- en vaatpatiënten, patiënten met kanker en verloskundige zorg. Dan is er ook nog semi-acute en kritiek planbare zorg. Dit is zorg die niet lang uitgesteld kan worden. Die gaat ook gewoon door. Net als polikliniekafspraken en ook onderzoeken gaan door zoals gepland.
Help mee: houd je aan de maatregelen
Doordat het aantal besmettingen sterk toegenomen is, is het ziekenhuis genoodzaakt om de volgende maatregelen tegen de verspreiding van het virus aan te scherpen of opnieuw in te voeren:
Mondkapjes voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis
Het dragen van een mondkapje is in het gehele ziekenhuis verplicht. U krijgt bij binnenkomst van het ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. Het verzoek is dit mondkapje te dragen gedurende uw gehele verblijf in het ziekenhuis.
Begeleiding en 1,5 meter afstand
Kom zonder begeleiding naar uw afspraak, tenzij het echt niet anders kan. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kan de 1,5 meter regel beter gehanteerd worden en is er meer ruimte voor elkaar.
Eén begeleider is wel toegestaan als u jonger bent dan 18 jaar en/of als u vanwege uw afspraak, onderzoek of behandeling niet alleen naar het ziekenhuis mag komen. Het is mogelijk dat uw begeleider tijdens uw bezoek niet mee naar binnen mag in de spreekkamer, behandelkamer of wachtkamer. In alle andere gevallen wacht uw begeleider buiten het ziekenhuis.
Op bezoek in het MMC
In het ziekenhuis geldt het volgende bezoekersbeleid:
- Neem de speciale QR-code mee naar uw bezoek;
- Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen;
- Deze bezoeker is welkom tussen 16.00 en 20.00 uur;
- De bezoeker mag maximaal één uur blijven.
Ook in de patiëntenkamers geldt de afstandsregel. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoekersafspraken. U kunt daar
hier meer over lezen.
Samen zorgen we voor een veilige omgeving
Plan uw bezoek, overweeg een zelftest voordat u op bezoek komt, bij klachten blijft u thuis, draag uw gehele bezoek een mondkapje en houd u aan de 1,5 meter afstand. Zo zorgen we samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers.
Vragen
Komt u binnenkort naar MMC? Dan kan het zijn dat u in verband met het coronavirus nog vragen heeft:
we leggen u graag uit wat u bij een bezoek aan MMC kunt verwachten.