Uitgestelde bomenkap opnieuw gepland

Foto: Veldhoven.nieuws

Begin februari liet de gemeente weten dat ongeveer 300 zieke of gevaarlijke bomen zouden worden gekapt. Door de coronacrisis zijn deze werkzaamheden vooruitgeschoven. Intussen is een nieuwe startdatum geprikt. De aannemer begint op dinsdag 28 april. Naar verwachting duren de werkzaamheden 1 à 2 weken.

Uit een boomveiligheidsonderzoek bleek dat deze bomen in zo’n slechte staat zijn dat ze gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Daarom moeten ze worden gekapt. In grasstroken en verhardingen verwijderen we ook de boomstronk.

boominspecteur

 

Herplanten alleen waar mogelijk

Helaas is herplanten van nieuwe bomen op dezelfde plek niet overal mogelijk. Dat kan alleen als er voldoende ondergrondse en bovengrondse groeiruimte is. Als die ruimte er niet is, kan een nieuwe boom zich niet goed ontwikkelen. Dan zal de boom in de toekomst opnieuw overlast geven. Daarom plant de gemeente bomen alleen terug op die plekken waar ze goed kunnen uitgroeien. Later dit jaar worden deze plekken bekeken en wordt per geval besloten of herplanten mogelijk is.

Welke bomen worden gekapt?

Dinsdag 28 april wordt gestart met het kappen van de slechte bomen. Op onderstaande plattegronden zijn per wijk de te kappen bomen aangegeven met roze stippen. Deze roze stippen zijn iets groter dan de groene stippen (de bomen die nu niet gekapt worden).

Om de plattegronden goed te kunnen bekijken kunt u de beeldweergave vergroten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen