Gemeente controleert asfalt Veldhovense wegen

Foto: Veldhoven.nieuws

Op dit moment controleert de gemeente in heel Veldhoven hoe het asfalt op de wegen eruitziet.

U heeft misschien hier en daar markeringen op het wegdek zien staan, met een nummer erbij. Dit doen we als voorbereiding op herstel van de belangrijkste schades.

De plekken met schade aan het asfalt geven we een kleurtje en een nummer. Alle schades komen op een grote lijst te staan. We kunnen niet alle schades herstellen. Daarom gebruiken we die lijst om de belangrijkste plekken te kiezen.

Hoe kiezen we

We bekijken alle schades aan het wegdek. Daarbij houden we rekening met:

  • hoe erg de schade is
  • hoe belangrijk de weg is: doorgaande wegen zijn belangrijker dan woonstraten, omdat op doorgaande wegen meer verkeer rijdt
  • de planning van eventuele toekomstige projecten: gaan we in de toekomst bepaalde straten toch al opknappen? Dan wachten we met herstel als dat kan

Hoe gaat het verder

Van alle schades die we gaan repareren maken we een overzicht. Dat sturen we naar de aannemer. Die maakt daarna een planning van de werkzaamheden. Hij maakt ook een verkeersplan. Daarin staat hoe het verkeer gaat als hij bezig is met zijn werk. Dit om overlast voor bedrijven, bewoners en weggebruikers zo veel mogelijk te beperken. Op dit moment is er nog geen planning bekend. Maar waarschijnlijk start de aannemer na de bouwvakvakantie. Als er dan belangrijke verkeersmaatregelen nodig zijn, laten we u dat weten via onze website, het gemeentenieuws in het Veldhovens Weekblad, Facebook en Twitter.

Er blijft ook een lijst over van schades die we dit jaar niet laten repareren. Die schades houden we in de gaten. Bij de volgende inspectie zullen we deze schades opnieuw beoordelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen