Werkzaamheden aan Westparallel in Veldhoven

Foto:

In het kader van de aanleg van de veelbesproken Westparallel vinden al enige tijd werkzaamheden plaats op Veldhovens grondgebied.

De N69 (Westparallel) is een nieuwe weg tussen Valkenswaard en Veldhoven. Hieraan wordt al maanden gewerkt. Bouwbedrijf Boskalis voert de werkzaamheden tot aan de Locht uit. Daar neemt de aannemerscombinatie Van Gelder-Mobilis het stokje over. Zij werken in opdracht van de gemeente Veldhoven aan het knooppunt dat de Westparallel moet verbinden met de A67. Aan de andere kant van deze snelweg gaat de Westparallel over in de Zilverbaan.

Middensteunpunten

Oeienbos

Vanaf 3 juli start de bouw van de middensteunpunten van het viaduct over de A67. Op de verzorgingsplaats en in de (midden)bermen van de A67 komen in totaal 4 steunpunten. Het nieuwe viaduct verbindt de Zilverbaan met de nieuwe N69 en zorgt voor een betere bereikbaarheid van De Run en enkele omliggende toplocaties.

Voor deze werkzaamheden beginnen wordt een zogeheten heistelling opgebouwd ten noorden van de verzorgingsplaats. Hier starten de heiwerkzaamheden. Het tankstation blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Rijstrook afgezet en vluchtstrook als rijbaan

Ter voorbereiding van de bouw van de steunpunten in de berm van de A67, wordt vanaf 3 juli in beide richtingen van de A67 één rijstrook afgezet zodat er ruimte is om te werken. Het verkeer kan hier enige hinder van ondervinden. De vluchtstrook wordt gebruikt als rijbaan, zodat tijdens de werkzaamheden twee rijstroken per rijrichting beschikbaar blijven.

Werkzaamheden tijdens en na de bouwvakvakantie

Tijdens de bouwvakvakantie (van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus) gaan de heiwerkzaamheden door. De overige werkzaamheden liggen zo goed als stil. De aannemerscombinatie heeft de afgelopen weken veel zand gereden om de fundering van de weg en de landhoofden van het viaduct Oeienbos aan te leggen. Dit zand kan de komende weken goed inklinken, waardoor het steviger wordt.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen