Plaatsing bladkorven voor herfstblad

Foto: S. Hermann & F. Richter via Pixabay

De herfst komt er weer aan. Daarom plaatst de gemeente in de eerste twee weken van oktober weer bladkorven. Daarin kunt u herfstblad doen. De bladkorven worden ongeveer één keer per week geleegd.

Eind december is het meeste blad van de bomen gevallen. Dan haalt de gemeente de bladkorven weer weg.

Alleen voor herfstblad!

Doe alstublieft alleen het blad van de bomen in de korven. We maken die bladkorven leeg met een soort grote stofzuiger. Door takken en ander tuinafval gaat dat apparaat kapot. Zien we dat er toch ander tuinafval in de bladkorf zit? Dan is de kans groot dat we de bladkorf op die plek weghalen.

Geen extra bladkorven

Regelmatig vragen inwoners om extra bladkorven te plaatsen. Dat is helaas niet mogelijk. De bladkorven staan op plekken waar de meeste bomen staan en waar dus het meeste blad valt. Daarom staan er in sommige buurten wat meer bladkorven en in andere wat minder. We ruimen het herfstblad in alle straten op; ook als er geen bladkorven in de buurt staan. Maar we kunnen niet in alle straten tegelijk zijn. Het kan daardoor even duren voor het gevallen blad in uw straat of buurt wordt opgeruimd. We vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad. Gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren
  • Gebruik uw groene kliko. Tuinafval en licht snoeihout mogen erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december tot en met februari gebeurt dat om de week)
  • Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en zo kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op werkdagen van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur)

We doen ons best om het straatbeeld van Veldhoven netjes te houden. Helpt u mee? Dat waarderen we zeer!

 

 

Reacties