Afsluiting Oeienbosdijk 4 januari – 27 maart

Viaduct De Locht
Viaduct De Locht
Foto: Veldhoven Nieuws

Vanaf 4 januari is de Oeienbosdijk op twee plekken dicht voor verkeer. Er wordt gewerkt aan de nieuwe fietsbrug over de Locht en daarom is de Oeienbosdijk afgesloten ter hoogte van de Run en het viaduct de Locht.

De Oeienbosdijk is ook afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Knegselseweg. Hier leggen we de rotonde op de Zilverbaan aan.

Op het kaartje ziet u de omleidingen voor auto’s en fietsers. Eind maart 2021 is de gemeente klaar met het voorbereidende werk aan de fietsbrug en kan de Oeienbosdijk ter hoogte van De Run en het viaduct weer open.

Tot eind april 2021 wordt gewerkt aan de rotonde Zilverbaan. Daarna wordt de Oeienbosdijk via de rotonde aangesloten op de Knegselseweg en kan de weg weer volledig open.

kaart

 

Fietsviaduct

Het fietsviaduct De Locht heeft als hoofddraagconstructie een stalen ruimtevakwerk, waarmee de brug op een efficiënte en ranke wijze overspant. Het zilvergrijs kleurige stalen vakwerk doet denken aan een spoorbrug waarmee het met een knipoog refereert naar het traject van de stoomtram tussen Veldhoven en Reusel dat hier vroeger gelopen heeft. Door de minimale afstand tussen de balusters en de ligging van de brug onder een hoek van 45 graden hebben de weggebruikers op de A67 geen doorzicht door het hekwerk maar kunnen de voetgangers en fietsers vanaf bovenaf wel naar beneden kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen