Ruimere openingstijden Milieustraat en gratis tuinafval brengen

Foto: veldhoven.nieuws

Vanaf 1 september is de Milieustraat langer open. Voortaan kan men daar op weekdagen van 13.00 tot 17.30 terecht en op woensdag zelfs tot 21.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

Naast ruimere openingstijden breidt de Milieustraat de dienstverlening nog verder uit. Tuinafval  (zoals blad, gras en snoeihout) kunt u voortaan gratis inleveren.

Nog steeds kunt u veel afval gratis inleveren, tot 2 m³ per keer. Vanaf september hoeft u niet meer te betalen voor het wegbrengen van tuinafval. Zo houdt u uw tuin voordelig op orde. Voor sommige soorten afval moet u wel betalen. De prijs hangt af van de hoeveelheid die u wegbrengt.

Matrassen recyclen

De Milieustraat heeft tegenwoordig een aparte bak om matrassen gescheiden in te nemen. Een nieuwe stap, op weg naar een duurzame toekomst. De matrassen worden gerecycled en dat kost geld (voor het vervoer én het scheiden van gevaarlijke stoffen die in de matrassen zijn verwerkt). Daarom betaalt u voor het inleveren van matrassen een speciaal tarief.

Tip

Koopt u een nieuw matras, vraag dan in de winkel of zij uw oude matras willen meenemen voor recycling. Is uw matras nog goed bruikbaar, dan kunt u het ook verkopen via een tweedehands website. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee! Heeft u geen vervoer? Dan haalt de Kringloop De Kempen uw matras tegen betaling op.

Sorteer vooraf om sneller klaar te zijn

Als u verschillende afvalsoorten inlevert, dan is het handig van tevoren dezelfde soorten bij elkaar te leggen. Houd ook rekening met de volgorde van de containers op de Milieustraat. U kunt dit zien op de plattegrond op www.veldhoven.nl/milieustraat en bij de Milieustraat zelf. Dit voorkomt onnodig sjouwen. En het scheelt tijd voor u en de mensen achter u.

Inleveren van asbest

Wilt u asbest inleveren, dan moet u altijd eerst een afspraak maken. Bel hiervoor de Milieustraat, tel. 040-2584333. Zorg ervoor dat u het asbest dubbel verpakt in plasticfolie dat tenminste 0,2 mm dik is. Kijk voor meer informatie over asbest inleveren op www.veldhoven.nl/asbest.

Inwoners van Veldhoven en Waalre kunnen het afval dat de gemeente niet ophaalt, zelf inleveren bij de Milieustraat. Kijk voor meer informatie over openingstijden, soorten afval en prijzen op www.veldhoven.nl/milieustraat.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen