Definitieve ontwerpen Groenblauwe zone en Oude Kerkstraat

Voor het plan 'groenblauwe' zone zijn eerder al bomen verplaatst
Voor het plan 'groenblauwe' zone zijn eerder al bomen verplaatst
Foto: Veldhoven Nieuws

De gemeente Veldhoven werkt aan verschillende inrichtingsplannen. Voor de Groenblauwe zone en de herinrichting van de Oude Kerkstraat zijn de definitieve ontwerpplannen vastgesteld. Deze plannen liggen ter inzage tot 25 februari.

Tijdens deze periode kunt u de plannen inzien. Tegen de definitieve ontwerpplannen kunt u geen bezwaar of beroep meer aantekenen.

  • Het plan ‘Groenblauwe zone’ gaat over de nieuwe inrichting van het parkgebied tussen de wijken ’t Look, Heikant en Oerle. De grenzen van dit parkgebied liggen ongeveer bij de wegen Heerbaan en Berkt.
  • De herinrichting van de Oude Kerkstraat gaat over het deel vanaf de Berthastraat tot en met de gemeentegrens Veldhoven-Eersel (bij Wintelre).

Definitieve ontwerpplannen vastgesteld door college

Het Voorlopig Ontwerp van zowel de herinrichting van de Groenblauwe zone als dat van Oude Kerstraat is aangepast als gevolg van reacties na de vorige inzagetermijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft beide definitieve ontwerpplannen vastgesteld. Die van de Groenblauwe zone op 4 januari 2022 en die van de herinrichting Oude Kerkstraat op 21 december 2021.

Vervolgstappen

Nu de definitieve ontwerpplannen zijn vastgesteld, zijn we bezig met de uitvoeringstekeningen en het inkoopproces. Rond de zomer van dit jaar starten we met de uitvoering van beide plannen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen