Energiecoaches trekken Veldhovense wijken in

Foto: Mason Summers on Unsplash

De energiecoaches die sinds januari klaarstonden in de Warme Kamers van Veldhoven, trekken vanaf 17 februari de wijken in. Ze helpen Veldhovenaren die een afspraak met ze hebben gemaakt met advies en klussen in huis.

Op vaste tijden was tot nu toe een energiecoach aanwezig in een Warme Kamer. De energiecoach beantwoordde daar vragen over energiegebruik en gaf slimme bespaartips. Ruim 100 Veldhovenaren maakten ook een afspraak aan huis. Voor hen gaan de energiecoaches de komende tijd op pad. Naast advies over het besparen van energie, installeren ze in huis (altijd gratis) kleine maatregelen, zoals radiatorfolie of ledlampen.

Een afspraak maken?

Advies krijgen en een afspraak maken aan huis kan nog steeds. In Sentrum70 staat op maandagen tussen 10.00 en 11.00 uur gewoon een energiecoach klaar. Als je een brief ontvangen hebt, kun je online een afspraak maken met een energiecoach aan huis, via de website van Energieklus. De vrijwilligers in een van de buurtcentra, De Bibliotheek en Veldwijzer kunnen daarbij helpen. Want u bent natuurlijk nog steeds van harte welkom in de Warme Kamers.

Wat u kunt in de Warme Kamer

Samen met de lokale buurthuizen zorgt de gemeente voor ‘een deken van Warme Kamers’ tijdens de koude dagen. Zo heeft iedereen in de buurt een plek waar hij of zij naartoe kan. Om te studeren, om een gratis kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met de kinderen of gewoon een boek te lezen. De Warme Kamers zijn nog open tot en met maart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen