Start aanleg nieuwe fietsverbinding De Run – High Tech Campus

Rob Leenders (BAM Infra), Eric van Avendonk (BAM Infra) en wethouder Jeroen Rooijakkers
Rob Leenders (BAM Infra), Eric van Avendonk (BAM Infra) en wethouder Jeroen Rooijakkers
Foto: Veldhoven Nieuws

Op vrijdag 10 maart gaven wethouder Jeroen Rooijakkers en Eric van Avendonk (regiodirecteur BAM Infra) officieel het startsein voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsverbinding.

Wethouder Jeroen Rooijakkers: “Veldhoven groeit, niet alleen door De Run en ASML, maar ook door de High Tech Campus. Er zijn steeds meer verkeersbewegingen tussen deze twee plekken. En daarom is een snelle en veilige fietsverbinding belangrijk. Dat is niet alleen gezond, maar ook beter voor het milieu. En deze nieuwe fietsverbinding zorgt voor minder autoverkeer op de Kempenbaan.”

Bereikbaarheid

Een aantrekkelijke en veilige fietsroute kan de druk op het wegennet rondom de Kempenbaan en de N2 verminderen. Hiermee wordt de bereikbaarheid van De Run verbeterd en in de toekomst gegarandeerd. Fietsers zijn een belangrijke doelgroep. Daarom heeft de gemeente Veldhoven samen met partners gemeente Eindhoven, provincie NoordBrabant, ASML en de Rijksoverheid een maatregelenpakket opgesteld. Eén van de maatregelen is de fietsverbinding De Run – High Tech Campus.

Uit fietstellingen van de afgelopen jaren blijkt dat hier gemiddeld 2350 fietsers per dag passeren  gedurende de maanden waarin het meest gefietst wordt. Gaandeweg wordt er op dit tracé een groei verwacht naar 3250 tot 3500 fietsers per dag.

Opstelstroken

Het nieuwe dubbelzijdige fietspad wordt uitgevoerd in rood asfalt en wordt maar liefst 4,5 meter breed. Opstelstroken bij in/uitritten van bedrijven zorgen voor een zo overzichtelijk mogelijk zicht voor auto’s en vrachtwagens op het fietspad. En fietsers kunnen hierdoor veilig oversteken. Het gevolg van het brede fietspad is dat de rijbaan een stukje verschuift. Aan de overkant van de weg verschijnt een wandelboulevard die het lunchwandelen op het bedrijventerrein moet bevorderen. Aan beide kanten van de weg worden nog tientallen bomen en heesters geplant. Als alles volgens planning verloopt, is de snelle fietsverbinding eind 2023 gereed.

Meer informatie over dit project vindt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen