Rondleiding bij de open opgraving Djept

Foto: Veldhoven Nieuws

Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in het tastbare verleden en nieuwsgierig naar archeologie (uit de omgeving)? Benieuwd wat er achter de bergen zand aan de Heerbaan gebeurt? Kom dan woensdag 30 augustus naar de Open Dag van de opgravingen in Djept.

Op deze middag kunt u een kijkje komen nemen tijdens de opgravingen die worden uitgevoerd door archeologen van Vestigia uit Amersfoort. Zij onderzoeken overblijfselen van een nederzetting uit de Volle Middeleeuwen (ongeveer 1000 tot 1250 na Christus). De archeologen geven er uitleg over hoe een opgraving in zijn werk gaat en wat er zoal van de nederzetting wordt teruggevonden.

  • Wanneer: woensdag 30 augustus 2023 van 14.00 tot 16.00 uur
  • Waar: ontwikkelgebied Djept in Veldhoven.
  • Aanmelden? Niet nodig. De toegang is gratis.

Programma

13.45 uur: Inloop.
14.00 uur: Kort welkomstwoord wethouder Jeroen Rooijakkers.
14.15 uur: Start met rondleidingen door de archeologen.
16.00 uur: Einde rondleidingen.

We raden aan om laarzen mee te nemen of op zijn minst dichte schoenen te dragen.

Route met de auto/fiets

De Smelen, afslag Polderstraat, ter hoogte van tuincentrum Groenrijk. Doorrijden naar Djept, rechtsaf richting de ‘Tiny houses’. Fiets of auto parkeren op het ‘plein’ nabij de oranje keten. Vanwege de te verwachten verkeersdrukte raden we aan zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.

Route met het OV

Bus 402 richting Eindhoven Station of richting Veldhoven Sondervick stopt bij de halte Smelen, Veldhoven. Vanaf hier is het 10 minuten lopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen