Wie wint de tweede Rien Luijkx Klare Taal Bokaal?

In 2022 ging de Rien Luijkx Klare Taal Bokaal naar BSR
In 2022 ging de Rien Luijkx Klare Taal Bokaal naar BSR
Foto: Gemeente Veldhoven

De strijd om de ‘Rien Luijkx Klare Taal Bokaal’ gaat weer beginnen. Wie of welke instantie is volgens u een kei in het schrijven van begrijpelijke brieven of teksten? Draag uw kandidaat voor 3 november aan de gemeente voor.

In 2021 overleed gemeenteraadslid Rien Luijkx onverwacht. Rien benutte iedere kans om te wijzen op het belang van het gebruik van begrijpelijke taal. Als eerbetoon aan hem stelde de raad tijdens de begrotingsbehandeling 2021 unaniem de ‘Rien Luijkx Klare Taal Bokaal’ in. Een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor Veldhovense beleidsmakers, belangengroepen, inwoners, raadsleden, bestuurders en (vrijwilligers) organisaties.

Klare taal

Klare Taal is begrijpelijke taal. Elke inwoner van Veldhoven moet informatie vanuit gemeente en andere (officiële) instanties kunnen begrijpen. Maar vaak is deze informatie onduidelijk en roept vragen op. Dit kan zorgen voor misverstanden, irritatie en onnodige telefoontjes. Voorbeelden van onduidelijke taal zijn er genoeg. Maar wij zijn benieuwd naar wat u een begrijpelijke brief of duidelijk stuk vindt. Dit kan van alles zijn, ook bijvoorbeeld een column in de plaatselijke krant.

Kandidaat voordragen

U kunt een kandidaat voordragen voor de bokaal. Vertel ons waarom volgens u diegene de prijs verdient en stuur een (kopie van) brief of artikel mee. Mail uw bijdrage naar [email protected]. Doe dit vóór 3 november. Een comité beoordeelt de inzendingen op Klare Taal. De bokaal wordt tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 november uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen