Aandacht voor afvalscheiding op het Meiveld

Foto: Veldhoven Nieuws

Onder het genot van een kopje koffie of thee advies krijgen over het op de juiste manier scheiden van afval. Dat kon maandag 30 oktober op het Meiveld.

Tussen de marktkramen op het Meiveld valt een stand op van de gemeente Veldhoven. Er wordt niets verkocht, maar wel gratis koffie en thee geschonken door Maartje en Iris van adviesbureau De Bries uit Eindhoven. “We staan hier namens de gemeente om als afvalcoach mensen te adviseren over afvalscheiding. Afvalscheiding is belangrijk want goed gescheiden afval is makkelijker te recyclen en dat is weer goed voor het milieu”, vertelt Iris. De dames halen ook informatie op, zoals waaraan de Veldhovenaren behoefte hebben. “Die informatie koppelen we terug naar de gemeente.”

Het echtpaar Van de Rijt bezoekt elke maandag de markt op het Meiveld. Het aangeboden kopje koffie slaat mevrouw niet af. En dat heeft ze ook wel verdiend, want ze is heel goed bezig voor het milieu. “We hebben een dubbele spoelbak in de keuken. In de kleinste staat een bakje waarin in het GFT-afval doe. Een koffiefilter en theezakje mogen daar in”, weet ze.

Weet u precies wanneer uw afval bij het plastic-, GFT+E- of restafval hoort? In welke bak u de chipszak moet doen, of hoe het zit met de oude kabel van uw laptop? Kijk voor meer informatie hierover op de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen