Nieuwe bewaakte fietsenstalling in Citycentrum op 2 april in gebruik

Foto: Veldhoven Nieuws

De nieuwe bewaakte fietsenstalling bevindt zich in het Citycentrum tussen de Jumbo en lunchroom The Post. Het parkeren is er gratis.

Op dinsdag 2 april om 08.30 uur opent wethouder Thomas van Broekhoven de nieuwe bewaakte fietsenstalling in het Citycentrum. Medewerkers van Ergon bemensen deze fietsenstalling tijdens openingstijden van de winkels in het Citycentrum. De bewaakte fietsenstalling is de uitvoering van een unaniem aangenomen motie tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad in november 2023.

Steeds meer Veldhovenaren hebben tegenwoordig een E-bike of andere kostbare fiets. Begrijpelijk dat mensen een dergelijke fiets beheerd wil stallen in het Citycentrum. “We willen er in de gemeente Veldhoven graag aan bijdragen dat mensen te voet of met de fiets naar het Citycentrum komen. Een faciliteit als een fysiek bewaakte fietsenstalling – zodat je je fiets veilig kunt stallen – hoort daarbij”, aldus wethouder Thomas van Broekhoven. “Ik ben blij dat we deze faciliteit, ondanks lange leveringstijden, zo snel hebben kunnen realiseren.” De voorziening is gratis, en krijgt binnenkort ook nog één openbaar toilet, dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor mindervaliden. In verband met de levertijd van een nieuwe deur en aanleg van de helling (dat kan pas na plaatsing van de nieuwe deur), is het toilet nu nog niet toegankelijk. Schatting is half mei.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen