Erespeld voor Jacqueline Slegers

Foto: Veldhoven.nieuws

Jacqueline  Slegers-Walraven (53) kreeg dinsdagavond van wethouder Daan de Kort de gemeentelijke Erespeld uitgereikt.

Tijdens de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van Gymvereniging Voorwaarts werd een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo waren er vier leden 12,5 jaar lid die elk een bloemetje kregen. Voor een halve eeuw trouw aan de club werd Marijke van Ekert naar voor geroepen. Zij kreeg eerder al eens de Erespeld van de gemeente Veldhoven.

35 jaar actief als vrijwilliger

Toen kreeg wethouder Daan de Kort het woord in de kantine van GV Voorwaarts op de Kempen Campus. Na een speech overhandigde hij de speld en bijbehorende oorkonde aan Jacqueline. Zij is al 35 jaar een actieve vrijwilliger in de gemeente Veldhoven. Haar inzet was en is vooral gericht op Gymvereniging Voorwaarts. “Toen ik zeven of acht jaar was, koos ik voor turnen. Al snel ontdekte ik dat deze sport mijn ding was.” Van 1980 tot 1987 deed ze aan wedstrijden mee.

Inzet op verschillende terreinen

Daarna zette zij zich gaandeweg op verschillende terreinen in. Zo was ze hulpleiding bij diverse turngroepen, lid van de technische commissie, bestuurslid, lid van de jeugdcommissie en lid van de leiderscommissie. Daarnaast is ze ook kantinemedewerker, vertrouwenspersoon en is ze actief met de organisatie van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Kortom: een onmisbare vrijwilliger voor de Gymvereniging. “Het bestuurssecretariaat heb ik met het meeste plezier gedaan. Twee maanden geleden ben ik weer begonnen als notulist van de bestuursvergaderingen.”

Erespeld

Zorgorganisaties Oktober en Severinus

Buiten haar activiteiten voor Voorwaarts is Jacqueline Slegers ook al twaalf jaar vrijwilliger bij zorgorganisatie Oktober. Momenteel bezorgt ze op Woonzorgcomplex Rundgraafpark de bewoners van een zorgwoning een leuke dag. Ook bij zorgorganisatie Severinus is ze een dozijn jaar actief als vrijwilliger. Op de locatie Berkt bereidt ze er samen met cliënten regelmatig de lunch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen