Een toost op de heropening van Museum ’t Oude Slot

Foto: Museum 't Oude Slot

De countdownactie naar de heropening van Museum ’t Oude Slot is achter de rug. Tijd voor een toost dus met de voorloper van het borrelglas.

Bij het aftellen tot de heropening van het museum zijn we aanbeland bij dag 1. Tijd voor een borrel dus. Maar dan wel in museale stijl, met de voorloper van het borrelglas waaruit onze voorouders in de middeleeuwen sterke drank dronken. Dat deden ze met een drinknap van steengoed met een mooie rand waar je de lippen tegenaan kunt zetten om met kleine teugjes te drinken. Het kleine standvoetje zou later uitgroeien tot een voet op een steel, zoals bij het latere borrelglas. Maar zover zijn we nog lang niet rond 1425, want zo verschrikkelijk oud is dit drinknapje dat in de palm van een hand past. Proost.

Reserveer een tijdslot

Het personeel en de vrijwilligers van het museum zijn blij dat ze weer bezoekers mogen verwelkomen. Momenteel zijn er de exposities Slotschatten en Fons Rahajaan (van Atelier Severinus)  te zien.  In verband met de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging kan dit alleen als u vooraf uw tickets reserveert en gebruik maakt van tijdslots. Dat kan via deze link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen