Lintjesregenbijeenkomst in Theater de Schalm

Foto: Brigit Strijbos Fotografie

Zaterdagmiddag 11 juli zijn in Veldhoven de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt die eerder op 14 april zijn toegekend.

In de foyer van Theater de Schalm vangt burgemeester Marcel Delhez de 16 genodigden en hun partners op. “Welkom. Geniet van de middag”, zegt hij, waarna de dames van het bestuurssecretariaat iedereen naar een tafeltje in de grote zaal van het theater begeleiden. Als zo’n 70 mensen hun plekje hebben gevonden in de sfeervol verlichte zaal, vertelt de burgemeester dat het hem een enorm plezier doet dat iedereen gehoor heeft gegeven aan de oproep om te komen.

Grappen

Onder het genot van hapjes en drankjes speldt hij vervolgens bij 16 Veldhovenaren de versierselen op die horen bij de Koninklijke onderscheiding. Om 1,5 meter afstand te bewaren, moeten de decorandi even hun jasje om een paspop hangen. Tijdens 2 pauzes worden de aanwezigen vermaakt door cabaretier Mark van de Veerdonk die zich goed heeft ingeleefd in Veldhoven. In een rap tempo rijgt hij de grappen aaneen. Zo trad hij eens op in bejaardencentrum Schimmelhuys. Halverwege zijn optreden vroeg hij aan de oudjes: ‘Weet u wel wie ik ben?’. Een van de aanwezigen antwoordde: ‘Nee, wij niet. Maar bij de receptie weten ze wel wie u bent en wat uw kamernummer is.’

Naast de 16 gedecoreerden zijn ook 10 brandweerlieden aanwezig. Zij kregen vorig jaar al hun onderscheiding. Het automatisme dat brandweerlieden na twintig jaar in aanmerking komen voor een lintje is per 1 januari afgeschaft door de Kanselarij der Nederlandse Orden. Korpsen vroegen massaal nog vlug een lintje aan voor hun leden. De volgende tien Veldhovense brandweerlieden kregen in december 2019 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heren Willem Smits, Herman Keijsers, Rob Iding, Henry Waterschoot, Wilbert Timmermans, Twan Smets, Martin Schlaghecke, John van Rhee, Theo Hendriks en Johan Dekker. Naast de 10 brandweerlieden kregen ook Henk Waarma (september 2019) en Ton Backx (januari 2020) eerder al hun Koninklijke onderscheiding. Zij waren zaterdag ook met hun partners aanwezig.

lintjes

De volgende 16 Veldhovenaren kregen zaterdag 11 juli een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Raymond Adriaans, Jos Bolder, Gerda de Crom, Ad Dielesen, Wil van Egmond, Marijke van Ekert-Vercoelen, Theo Erkens, Wim Habraken, Bert Kemp, Leo Loijen, Wim Renders, Henk van Rooij, Herman Schoemaker, Andries Smaal, Ria Smaal-van Doorne en Mia van der Velden-Sanders.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen