Erespeld voor Rian Tondeur

Foto: Veldhoven Nieuws

Donderdag 23 juli reikte wethouder Hans van de Looij de gemeentelijke Erespeld uit aan Rian  Tondeur-Arts. De uitreiking van deze gemeentelijke onderscheiding vond plaats op haar laatste werkdag bij Bureau Sociaal Raadslieden.

Rian Tondeur is al 32 jaar een actieve vrijwilliger in de gemeente Veldhoven. Zij heeft zich onder meer ingezet bij Bureau Sociaal Raadslieden als sociaal raadsvrouw, bij Peuterspeelzaal ’t Sterretje als coördinator en bij basisschool De Brembocht was zij lid van de ouderraad en hulpmoeder. Bij de Stichting Cliëntenondersteuning Veldhoven was zij bestuurder. Op dit moment is ze een actieve vrijwilliger bij de Stichting Oktober. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar moeder.

Coördinator

20 jaar werkte Rian voor BSR. In 1982 kwam ze in Veldhoven wonen. Al snel begon ze als vrijwilliger bij het Maatschappelijk Advies- en Informatiecentrum dat later BSR werd. In 2000 kwam er een vacature voor een coördinator waarop ze solliciteerde. Twee decennia begeleidde ze vrijwilligers zodat die hun werk zo goed mogelijk konden doen. Daarnaast spande ze zich in om BSR op de kaart te zetten.

Rian Tondeur
Rian en Piet Tondeur

“Maar afscheid nemen hoort bij het leven”, zegt ze donderdag in haar speech. Ze is vol lof over het team van ruim dertig vrijwilligers en het bestuur. “Ik heb het altijd heel fijn gevonden bij BSR. Ik waardeer het heel erg dat we zo’n goed team hebben gehad. Iedereen bedank ik voor de inzet en leuke sfeer.” Ook haar gezin dankt ze. “Die hebben ook altijd klaar gestaan voor BSR.”

Er zijn cadeaus en bloemen voor Rian die nu echt met pensioen gaat. In haar opvolgster Lisette Gallagher heeft ze alle vertrouwen. “Ze heeft ervaring op het gebied van werken met vrijwilligers en ze heeft veel kennis van sociale voorzieningen in huis. We hebben al een periode samengewerkt waarbij ik haar veel tips heb gegeven over het uitvoerende werk bij BSR.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen