De Rank viert 2 dagen volop feest!

Foto: Veldhoven Nieuws

Voor alle kinderen van de protestantse basisschool De Rank is het woensdag en donderdag groot feest. Hun school bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met allerlei leuke workshops.

De kinderen mochten vóór de zomervakantie zelf vertellen wat ze leuk vinden. “De kinderen hebben ideeën aangedragen”, vertelt directeur Gijs van Vark. Zo zijn er 9 workshops ontwikkeld waaraan de kinderen gedurende 2 dagen deelnemen. Alle kinderen mochten een aantal workshops kiezen die passen bij hun leeftijdscategorie. Een van de thema’s is kunst en cultuur. Zo maakt een combinatiegroep 1-2 onder leiding van een docent van Art4U muziek met een boomwhacker terwijl een andere groep tapashapjes maakt. Ook wordt er onder leiding van een docent slapstick gemaakt en zijn kinderen aan de slag met het verfraaien van T-shirts. In Den Ekkerman wordt aan freerunning gedaan en in muziekschool Art4U is een escaperoom en worden green screenfoto’s gemaakt.

workshop

Saskia Brankaert en Annelies Robinson zijn ouders maar zitten ook in de activiteitencommissie. Het duo verleent deze dagen hand- en spandiensten. “We hebben ook veel hulpouders ingezet tijdens deze 2 feestdagen. Wij bezoeken de locaties en zien erop toe dat alles goed verloopt”, legt Saskia uit. Er loopt een cameraman van Art4U rond die filmpjes maakt. Annelies: “Daarvan wordt een compilatie gemaakt die donderdagmiddag aan alle kinderen wordt getoond. Omdat we vanwege corona geen ouders kunnen uitnodigen, komt de compilatie ook beschikbaar op een beveiligd kanaal van YouTube.”

Donderdag is er in de namiddag een centrale presentatie waarbij teruggekeken wordt op de workshops. Voor de kinderen is er een traktatie en een aandenken aan het jubileum van hun school. Om 14.30 uur start een kleurrijke parade door het Citycentrum. Van Vark: “De talenten van de kinderen worden vormgegeven met de kleuren van de regenboog. Ouders en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om dan langs de weg te gaan staan.”

 

Reacties