Veldhovense Teken- en Schilderclub Met Verve bestaat 30 jaar

Foto: Veldhoven Nieuws

De Veldhovense Teken- en Schilderclub Met Verve bestaat dit jaar dertig jaar. Een feest zit er in dit bijzondere jaar niet in.

Wijkgebouw D’n Uitwijk was jarenlang het thuishonk van de creatievelingen met potlood en penseel. Sinds begin dit jaar zijn de bijna 60 leden thuis op de bovenverdieping van Muziekschool Art4U. Ze hebben er de beschikking over een grote lichte ruimte met een fijne opslagruimte met keukenblok, schildersezels en een kleine bibliotheek. Er zijn momenteel 6 groepen volwassenen en 1 jeugdgroep actief. Elke groep telt maximaal 10 mensen.

Met Verve is geen school, benadrukt voorzitter Hans Frishert. “Er worden bij ons geen klassikale opdrachten gegeven. Wel is bij elke groep een vaste docent/begeleider aanwezig die meekijkt, adviseert en vragen beantwoordt.”

Met Verve

Expositie

Normaal houdt de club elk jaar een tweedaagse expositie van vrij werk. Elk lid mag dan maximaal drie stukken laten zien. Door corona ging de expositie dit jaar niet door. Geschilderd en getekend wordt er wel. Dankzij tafels welke voorzien zijn van wieltjes, kan snel een coronaproof indeling van de ruimte worden gecreëerd.

Nieuwe leden, jong en oud, zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail aan [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen