Appartementengebouwen Schippershof opgeleverd

Foto: Veldhoven Nieuws

Donderdag zijn de appartementengebouwen van Schippershof opgeleverd. Jan Schippers onthulde er een muurschildering van Hanneke Hielkema.

Een grootse viering van de oplevering zat er donderdag niet in voor de appartementengebouwen van Schippershof. Toch vond er een kleine ceremonie plaats. Namens de familie Schippers sprak Arie de aanwezigen toe. Onderstaand integraal zijn speech.

“We zijn hier vandaag bijeen voor de oplevering van het appartementengebouw dat tevens het sluitstuk is van het project Schippershof. Vanwege corona hebben we helaas het aantal genodigden moeten beperken.

Het hele plan zijn we samen met Henk Boudewijns direct na zijn pensionering begonnen. Dit was in 2005. Wij waren er toen al enige tijd mee bezig, voor mij vanaf 2001.

In 2008 hebben wij aan architect Roland Laurey de opdracht verstrekt een plan te maken voor het Schippers-terrein. Dat heeft uiteindelijk in het huidige plan geresulteerd waarbij Roland steeds betrokken is gebleven.

  1. Exploitatieovereenkomst afgesloten op 29 juli 2010
  2. Aanbesteding op 2 maart 2012
  3. Eerste bouwvergadering op 20 november 2012
  4. Start bouwrijp maken op 13 juni 2016
  5. Op 24 augustus 2015 gestart met de bouw van de woningen welke in 2018 gereed waren
  6. Op 13 december 2019 vond de officiële start plaats van de bouw van de appartementen

In al die jaren hebben we diverse economische crises meegemaakt.

  1. 2008 de kredietcrisis van de banken
  2. 2013 de economische crisis
  3. 2016 de hypotheekcrisis
  4. 2020 de coronacrisis

Ondanks de huidige crisis met onder meer materiaalleveringsproblemen is het toch gelukt om het geheel binnen 1 jaar, inclusief de stoffering, op te leveren.

De huurders komen er op 1 en 15 december in en krijgen een schitterend afgewerkt appartement waar ze zo in kunnen trekken. 22 huurders komen uit Veldhoven, 12 uit Eindhoven en de rest uit de nabije regio. Mede door corona is de levering van de gebakken straatstenen te laat waardoor de Blauwe Kei niet geheel voor die datum kan worden afgewerkt.

We zijn via Den Haag, Noordwijkerhout, Bloemendaal en nog veel andere steden uiteindelijk aan de eindstreep gekomen die ons pap, de laatste jaren wat op afstand maar ons steeds voorzien van goede raad, heeft voorzien.

We hebben inmiddels 4 burgemeesters, een bus vol wethouders en ik denk inmiddels wel 3 bussen ambtenaren versleten in deze periode. De enige die nog steeds niet is versleten, is Henk Boudewijns. Hij is al die jaren aan onze zijde gebleven, in voor- en tegenspoed, en is altijd achter ons blijven staan. De naam Schippershof hebben we ook aan hem te danken want hij heeft deze bedacht. Waarvoor graag applaus.

De reden van Schippershof

In 1932 heeft opa Schippers hier zijn boerderij gebouwd en gewoond met een gezin van 9. Ons pap is altijd in deze woning blijven wonen en nooit verhuisd. Opa en oma hebben er destijds een nieuw huis naast gebouwd.

Ons pap is getrouwd in 1968 met ons man, Jeanne van Gool die ons in 2001 is ontvallen. Hij heeft hier zijn bedrijf gevoerd zoals jullie kennen: Oliehandel en Tankcleaning Schippers van waaruit SchippersStop is ontstaan. Hij heeft hier 5 kinderen gekregen. Wij zijn inmiddels de 3e generatie maar ook de 4e staat tussen ons al weer klaar om het stokje over te nemen.

De reden van de oplevering vandaag is een mondelinge afspraak van Ronnie (uitvoerder van Bouwbedrijf Peters) en mijn vader. Ronnie vroeg: ‘Wanneer ben jij jarig Jan?’ 19 november. ‘Dan leveren wij die dag op.’ Dat is hem ondanks de coronacrisis nog gelukt ook, waarvoor applaus.

Hiermee wil ik mijn vader naar voren roepen voor de onthulling van de gedenksteen.

En ook dank aan Hanneke Hielkema, de buurvrouw, voor het maken van deze fantastische muurschildering van ons ouderlijk huis.

Tevens voor alle bouwvakkers een klein presentje aangezien wij vanwege corona nergens een biertje kunnen doen. Dat we hierdoor ook het aantal mensen moesten beperken, leidde bij menig bouwvakker tot de uitspraak: dat is kut hè. Vandaar voor iedereen Kutbier.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen