Jaarboek Veldhoven-Dorp 2020 uitgereikt bij Sint Stanislaus Kostka

Foto: Veldhoven Nieuws

Via een afhaalservice, gemaakt door scoutingleden, kregen voorintekenaars van het Jaarboek Veldhoven-Dorp 2020 zaterdag hun exemplaar uitgereikt.

Het zijn handige jongens en meisjes, die van de scouting. Naast een fraaie afhaalvoorziening, bouwden verkenners er een enorme familieschommel. Dit alles wordt gebouwd van palen en touw. Naast bouwen wordt er ook gegeten. Boven een vuur bakt een aantal leden een lekker broodje dat aan een stok vastzit.

Scouting Sint Stanislaus Kostka is de oudste van de vier Veldhovense scoutingclubs. Volgend jaar viert Sint Stanislaus Kostka het 75-jarig bestaan. Een goede reden voor Stichting Veldhoven-dorp Historisch Bekeken om hun derde jaarboek bij de blokhut aan de Knegselseweg uit te reiken. Via een rij pilonnen worden de auto’s, scooters en fietsers langs de afhaalvoorziening geleid. Daar wordt door Ton van den Hurk de naam gecontroleerd waarna Jan van den Boom een exemplaar van het jaarboek overhandigd. “Van de oplage van 300 zijn er zo’n 200 via voorinschrijving verkocht”, weet Louis Schats van de stichting. Hij hoopt dat zoveel mogelijk voorinschrijvers hun exemplaar komen ophalen. “Alles wat niet wordt afgehaald, gaan we bezorgen. We proberen dat binnen een week af te werken”, belooft Schats.

Het restant van de boeken is vanaf maandag te koop bij Primera in de Kromstraat. Het boek telt 176 pagina’s waarin 16 onderwerpen aan bod komen. Op de cover staat een foto van de scouting. Een exemplaar kost 17,50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen