Met trots gepresenteerd: Jubileumeditie 50 jaar SWOVE

Poul de Gier, wethouder Mariënne van Dongen, Patricia Kohler en Ans van Kuik
Poul de Gier, wethouder Mariënne van Dongen, Patricia Kohler en Ans van Kuik
Foto: Veldhoven Nieuws

Met trots is donderdag de jubileumuitgave ter ere van 50 jaar SWOVE gepresenteerd. Wethouder Mariënne van Dongen kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van SWOVE-directeur Ans van Kuik.

Het is heel bijzonder dat vrijwilligers zich al 50 jaar inzetten voor kwetsbare ouderen in Veldhoven. Het ‘kapitaal’ van SWOVE heeft dan ook terecht een prominente plaats gekregen in de fraaie uitgave. Poul de Gier, naast vrijwilliger ook vaardig met de pen, tekende verschillende verhalen op. “De historie van SWOVE heb ik als eerste uitgezocht. Verder heb ik vrij veel interviews afgenomen voor de jubileumuitgave. Met de medewerkers begon ik bij de start van de coronacrisis. Dat moest toen telefonisch en dat vond ik niet zo plezierig. Verder heb ik een aantal vrijwilligers gesproken over diverse onderwerpen. Ook een aantal cliënten sprak ik voor deze uitgave.”

Patricia Kohlen, ouderenadviseur bij SWOVE, stak als aanspreekpunt binnen SWOVE ook veel tijd in de totstandkoming van deze speciale uitgave. “Een compliment voor vormgeefster Petra Baten. Zij heeft heel goed werk verricht”, zegt Patricia over het eindresultaat. De paginagrote foto’s bij de aansprekende teksten maken het tot een aansprekend magazine, vind ook wethouder Mariënne van Dongen. “De foto’s maken het levendig. Het is mooi dat er iets is dat het jubileum illustreert nu door alle jubileumactiviteiten vanwege corona een streep moest.”

Voor Poul en Patricia was er een bos bloemen en een presentje. “Ik heb gezien met hoeveel passie en enthousiasme ze eraan gewerkt hebben”, zegt Ans van Kuik. De jubileumuitgave kent een oplage van 500 stuks. Alle betrokkenen kunnen binnenkort een exemplaar op de deurmat verwachten.

SWOVE

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen