Persconferentie Scoor een Boek! met PSV-spelers

Foto: Willem Binnendijk

Vragen stellen aan PSV-spelers Marco van Ginkel, Nurija van Schoonhoven en mascotte Phoxy. De droom van veel jonge PSV-fans werd werkelijkheid voor zo’n 50 leerlingen van basisschool De Rank in Veldhoven.

De leerlingen uit groep 5/6a en 5b van basisschool De Rank waren de winnaars van de scholenwedstrijd van Scoor een Boek!. Hierin kregen alle deelnemende scholen in Veldhoven de opdracht om een filmpje te maken waarin beweging en leesplezier gecombineerd wordt. De prijs was een uitnodiging voor een echte persconferentie in Theater de Schalm, georganiseerd door de Bibliotheek Veldhoven. De leerlingen mochten ‘live’ vragen stellen aan Marco van Ginkel en Phoxy. Nurija van Schoonhoven kon niet aanwezig zijn vanwege een training maar zij had haar antwoorden in diverse filmpjes verwerkt. De presentatie was in handen van bibliotheekmedewerker én PSV-supporter Mark van der Linden.

Originele vragen

“Wat is je favoriete wedstrijd?’, “Welke boeken lees je zelf graag?”, “Welke sport had je gedaan als voetbal niet bestond?” en “Wat is je grootste blunder?”. De leerlingen hadden duidelijk hun best gedaan en originele vragen voorbereid, waarvoor ze veel complimenten kregen van de spelers en de presentator. Marco van Ginkel verraste de kinderen door op zijn beurt na bijna elke vraag wel een tegenvraag te stellen. Phoxy kreeg de lachers op zijn hand met zijn enthousiaste gebaren als antwoorden op de vragen.

persconferentie

De persconferentie is met dank aan Theater de Schalm in zijn geheel terug te kijken en is te vinden op www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek.

Over Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in Groningen en werd daarna uitgerold over het hele land. Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. In Veldhoven is Scoor een Boek! een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV. Maar liefst 16 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen doen dit schooljaar mee. PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel zijn deze keer de ambassadeurs. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen en leerkrachten om zoveel mogelijk leuke boeken te ‘scoren’.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen