Eerste Veldhovens Monopolyspel gepresenteerd

Foto: Veldhoven Nieuws

Veldhovense vastgoedhandelaren kunnen binnenkort aan de slag met het Veldhovens Monopolyspel. Burgemeester Marcel Delhez kreeg vrijdagmiddag het eerste exemplaar overhandigd.

Het idee van een Veldhovense editie is begin 2019 vanuit De Ronde Tafel Veldhoven ontstaan ter gelegenheid van 100 jaar Veldhoven. “We wilden een blijvende herinnering aan 100 jaar Veldhoven realiseren die past bij onze belangrijke uitgangspunten/kernwaarden als tafelronde. Dat zijn Vriendschap, Zelfontwikkeling en Service. Daar sluit Monopoly Veldhoven perfect op aan. Het wereldberoemde gezelschapsspel zorgt voor het verstevigen van vriendschappen, je zelfontwikkeling en daarnaast komt het opgehaalde sponsorgeld, ruim 30.000 euro, volledig ten goede aan Veldhovense goede doelen. Een groot project dat we gaan realiseren is een klimtoestel in Veldhoven, waarover we al enige tijd met de gemeente in gesprek zijn”, vertelt vicevoorzitter Jean-Paul van den Tillaar.

Is het in deze tijd niet lastig om sponsors te krijgen?

“We hebben in 2020 de voorbereidingen getroffen. Toen begin 2021 ons Lentefeest voor de derde maal werd uitgesteld, zijn we snel gaan schakelen. Je ziet dat in coronatijd gezelschapsspellen enorm populair zijn geworden. Binnen no-time hadden we vele Veldhovense bedrijven gevonden die een plekje in het spel wilden. De bereidheid en enthousiasme van Veldhovense MKB-ers was enorm, zeker gezien het feit dat sommige bedrijven het lastig hebben als gevolg van corona”, aldus Van den Tillaar.

Hoe ziet het spel eruit?

“Het spel is samengesteld net Hasbro, de maker van het originele monopolyspel, mede door input vanuit de Veldhovenaren. Zo zijn de straatnamen bepaald, hebben we eigen foto’s laten maken en zijn op het bord de stations vervangen door de 4 Veldhovense voetbalverenigingen. Zij hebben de stations zelf mogen ‘verkopen’ aan een sponsor. Dat sponsorgeld gaat in zijn geheel naar die clubs die het in deze tijd natuurlijk niet gemakkelijk hebben.”

Welke straten staan er op het bord?

“Bekende winkelstraten uit het originele spel als Kalverstraat en Leidsestraat zijn vervangen door het Citycentrum en de Kromstraat. Maar ook de Heers en de Kruisstraat hebben een plekje gekregen op het spel. De rest houden we nog even voor ons.”

Wanneer is het spel te koop?

“Door wereldwijde grondstoftekorten en productieproblemen is de levering behoorlijk vertraagd. Maar nu hebben we die eindelijk in het vooruitzicht. Vandaar ook dat we vandaag het spel hebben gelanceerd.”

Hoeveel spellen zijn er geproduceerd?

“In totaal zijn er 2000 Veldhovense Monopolyspellen geproduceerd. Ruim tachtig procent daarvan is al in de voorverkoop en aan sponsors verkocht. Iedereen die het spel in de voorverkoop heeft gekocht, ontvangt persoonlijk bericht wanneer het spel kan worden afgehaald. Omstreeks 6 december is het restant nog te koop voor 49,99 euro bij Bruna in Veldhoven.”

Sinterklaas overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Marcel Delhez
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen