Oerlese kinderen liepen voor Pastoor Vekemansfonds

Foto: Veldhoven Nieuws

De kinderen van basisschool St. Jan Baptist hebben hard gelopen voor de kinderen in India. Het Pastoor Vekemansfonds mocht vrijdag een mooie cheque in ontvangst nemen.

Afgelopen week hebben alle kinderen deelgenomen aan een sponsorloop op het veld naast de basisschool. Vrijdag rond 12.00 uur kwamen penningmeester Aad Faasen, Riet van de Ven en Diane van Doren van het Vekemansfonds de cheque in ontvangst nemen. Ze waren zeer benieuwd naar de opbrengst van de sponsorloop. Eén voor één werden plakkertjes van een door de leerlingen gemaakte cheque weggehaald. En toen stond er een bedrag van maar liefst € 5.780,-! Een groot applaus volgde. “We zijn enorm blij dat alle kinderen zo hard gelopen hebben voor de kinderen in India. Een applaus voor jezelf”, zei een dankbare penningmeester.

Feestdag

De overhandiging vond plaats op de geboortedag van Johannes de Doper. Het is ook een feestdag voor het gilde Sint Jan Baptist. De gildebroeders waren dan ook in vol ornaat op het schoolplein aanwezig. Nadat 4 vendeliers onder begeleiding van de tamboers een demonstratie van hun kunnen gaven, mochten ook een aantal leerlingen van de school vendelen. Dat ging ze heel goed af en wellicht krijgt het gilde er weer nieuwe aanwas bij.

vendelen

Stichting Pastoor Vekemansfonds is gevestigd in Veldhoven en zet zich in voor kansarme kinderen in het zeer arme noordoosten van India.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen