Rien Luijkx Klare Taal Bokaal naar beheerder Veldhoven Nieuws

Foto: Fotopersbureau Bert Jansen/Rico Vogels

Om de winnaar van de tweede Rien Luijkx Klare Taal Bokaal te interviewen, werd Ad Adriaans dinsdagavond 21 november naar de raadzaal van het gemeentehuis gestuurd. Al snel bleek dat de vork toch anders in de steel zat.

De Rien Luijkx Klare Taal Bokaal is in 2021 ingesteld als eerbetoon aan het onverwacht overleden gemeenteraadslid Rien Luijkx. De Veldhovenaar benutte elke kans om te wijzen op het belang van eenvoudig taalgebruik. In 2022 werd de bokaal voor het eerst uitgereikt. Die ging naar Bureau Sociaal Raadslieden. Zij zetten zich op vrijwillige basis in om ingewikkelde teksten begrijpbaar te maken.

Aan het begin van de raadsvergadering van 21 november zou de winnaar van de tweede Rien Luijkx Klare Taal Bokaal worden bekend gemaakt. Namens het Veldhovens Weekblad was Ad aanwezig om na de uitreiking de winnaar te interviewen. Terwijl hij al druk zat te ‘pennen’ hoort hij burgemeester Marcel Delhez ineens zijn naam noemen. Tot zijn grote verbazing blijkt dat de bokaal aan hem toegekend is en kan hij schrijfblok en pen weer opbergen. Nadat de burgemeester het juryrapport had voorgelezen, nam Ad in grote dankbaarheid de fraaie bokaal in ontvangst.

Juryrapport

Uit het juryrapport: ‘Wij vinden dat Ad Adriaans de prijs verdient voor zijn jarenlange inzet als correspondent van het Veldhovens Weekblad, correspondent van het Eindhovens Dagblad en energieke spil achter het online nieuwsplatform Veldhoven Nieuws. Veldhoven mag blij zijn met een schrijftalent als Ad, die een scherp oog en oor heeft voor wat er leeft en speelt in Veldhoven. Hij staat open voor mooie verhalen en heeft een oprechte interesse in de mensen en onderwerpen waarover hij schrijft. Zijn nieuws- en sfeerverhalen zijn helder van structuur, ongekunsteld van stijl en daardoor altijd toegankelijk.’

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen