Heerlijk avondje met Sinterklaas bij Sowieso dankzij sponsors

Een aantal gezinnen dat bekend is bij Buurtkastjes Veldhoven kreeg maandag 4 december een heerlijk avondje aangeboden in Grand café Sowieso.

“Hallo, ik kom cadeautjes afgeven”, zegt een Piet tegen enkele kinderen van een gezin. De presentjes worden in dankbaarheid in ontvangst genomen. Ook in Veldhoven leven veel gezinnen in armoede. De voedselbank moet elke week inmiddels al 445 monden voeden. Veel ggezinnen maken ook gebruik van een van de 10 buurtkastjes in Veldhoven. Nick en Rebecca Schaminee van Grand café Sowieso weten dat ook in Veldhoven kinderen zonder ontbijt naar school worden gestuurd. “We wilden vorig jaar met Sinterklaas als iets doen, maar toen kwam het er niet van. Dit jaar hebben we met Cobi en Wendy van Buurtkastjes Veldhoven gesproken. Vorig jaar hadden zij cadeautjes voor de kinderen gemaakt.  Wij wilden er dit keer een avondje uit voor de gezinnen van maken. De mensen van de buurtkastjes hebben een aantal  gezinnen geselecteerd. Er zijn er nu 12 te gast bij ons. Daarnaast zijn er nog een handvol gezinnen geselecteerd die vanwege hun geloof geen Sinterklaas vieren. In totaal gaat het om 40 kinderen”, legt Nick uit.

Sponsors

De medewerking van een aantal sponsoren was hartverwarmend, merkte Nick. “We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn met het team van Sowieso sponsors gaan benaderen. Dat leverde ons heel veel speelgoed op, maar ook koekjes, fruit, limonade en van alles voor een goed gevulde borrelplank voor 5 december zodat ze samen een leuke sinterklaasavond kunnen vieren.”

Het grand café is normaal op maandag gesloten, maar het echtpaar Schaminee besloot speciaal voor deze doelgroep hun restaurant te openen. Om 17.30 uur was iedereen binnen, en kon het feest beginnen. Er werd begonnen met het eten van pannenkoeken en een drankje. Kort na 18.00 uur kwamen Sinterklaas en 2 Pieten binnen. De goedheiligman werd luidkeels toegezongen door de aanwezigen. Elk kind mocht even bij de Sint komen en kreeg van de Pieten 3 kleine cadeautjes. Om de hoek stonden grote shoppers die tot de rand gevuld waren met allerlei lekkers voor een gezellig avondje. Ook zat er een tegoedbon van de Jumbo in. De shopper met bon kregen de gezinnen mee naar huis nadat ze Sinterklaas uitgezongen hadden.

Traantje

Maar dat was nog lang niet alles. Alle kinderen kregen nog een zak chips, een voetbal en een prentenboek. “Jee, ik hou van boeken”, zegt een jongentje enthousiast. Bij een andere jongen valt de mond open van verbazing als hij hoort dat hij ook nog een mooie voetbal krijgt. Ze komen handjes tekort om alles te dragen. Een van de moeders pinkt een traantje weg bij het zien van de blijdschap bij haar kroost. En dan kwam er die avond nog een grote verrassing. Nick: “Zodra de kinderen in bed liggen, rij ik een rondje om bij de gezinnen voor 5 december speelgoed te bezorgen. Het is allemaal speelgoed zonder batterijen en met een educatief karakter. We zijn alle sponsors heel erg dankbaar dat ze deze avond mogelijk hebben gemaakt.”

Dankbaar toont zich ook een van de moeders. “Het is heel mooi dat ze dit organiseren. Zo kan ik even de zorgen opzij zetten. Ik ben heel blij dat we uitgekozen zijn.”

Onderstaande sponsors maakten het heerlijke avondje voor de gezinnen mede mogelijk.

 

Toi Toys

Kruidvat Citycentrum

Sporthuis Olympia

De Oerse Molenbakker

Slagerij Antonis

Ronde Tafel 166 Veldhoven

Jamin Veldhoven

Plus Van Reijen

Jumbo Burg. Van Hoofflaan

Jumbo Citycentrum

Bruna

Hema Veldhoven

Blokker Veldhoven

Lucardi Veldhoven

G&B Yrseke

Groenen Bouwmarkt

Repro In ‘t Zandt

En nog veel anonieme donateurs.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen