Gemeentelijke Erespeld voor Riny Mulders

Foto: Veldhoven Nieuws

Woensdag 17 januari reikte locoburgemeester Jeroen Rooijakkers de gemeentelijke Erespeld uit aan  Riny Mulders-van der Looij (79). Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Katholieke Vrouwen Beweging Meerveldhoven in Dorpshuis D’n Bond.

Eigenlijk was Riny niet van plan om deze avond te gaan, want precies op deze dag is ze voor het eerst in haar leven verhuisd. Gelukkig wisten haar familieleden Riny er van te overtuigen om toch maar naar de jaarvergadering te gaan. Terwijl de bingokaarten al op de tafeltjes liggen, komt ineens locoburgemeester Jeroen Rooijakkers binnen. Hij speldt haar even later de Erespeld van de gemeente Veldhoven op. Lees hieronder waarom ze die verdient.

Riny zet zich al 32 jaar in als vrijwilliger voor de Katholieke Vrouwen Beweging Meerveldhoven. Zij was bestuurslid en jarenlang secretaresse. In deze functies was zij onder andere verantwoordelijk voor de voorbereiding en verslaglegging van vergaderingen. Ook was ze mede verantwoordelijk voor het jaarprogramma en regelde zij activiteiten en prijzen. In 2009 heeft de Katholieke Vrouwen Beweging Meerveldhoven zich afgescheiden van Kring Brabant. Hierbij heeft mevrouw Riny een actieve rol gespeeld.

Waardering inzet

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

Over de Erespeld

De Erespeld is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die vrijwilligerswerk hebben verricht of op organisatorisch of bestuurlijke wijze hun bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap. De ontvanger wordt over het algemeen voorgedragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen