Superieure overwinning Apenkooi United in Veldhoven Quiz

Het team Apenkooi United heeft de jubileumeditie van de Veldhoven Quiz gewonnen. Apenkooi United toonde zich met ruime voorsprong de beste van de 52 deelnemende teams.

De spanning was te snijden toen vrijdagavond 19 april in de zaal van Sint Joris de laatste 10 kanshebbers op de titel Slimste team van Veldhoven werden bekend gemaakt. Van 10 ging het via een beeldscherm langzaam naar 4. De honderden aanwezigen keken gebiologeerd naar het scherm waar vervolgens achtereenvolgens de teams Pegbroeken, Roll the Dice en Apenkooi United verschenen. Tussendoor steeds een gigantisch gejuich. Apenkooi United is hiermee de opvolger van Roll the Dice.

Zoals gebruikelijk moeten ook in de tiende editie de gewonnen geldprijzen geschonken worden aan een goed doel. Het team Pegbroeken schonk hun 300 euro aan de Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen. De Jeugdbrandweer kan de 500 euro van Roll the Dice tegemoet zien. En Apenkooi United maakt de penningmeester van het Jeugd- en Jongerenkamp blij met maar liefst 1000 euro.

Voor het eerst was er ook een light-editie van de Veldhoven Quiz. 24 teams kozen daarvoor. De derde plaats was voor Last Minute dat de 100 euro schonk aan de Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen. ’t Huuske werd tweede en schonk hun 200 euro aan de VoorleesExpress van Bibliotheek Veldhoven. Winnaar HVV maakt het Ronald McDonald Huis in Veldhoven blij met 300 euro.

De avond werd opgeluisterd door het duo Two for You die er met de aanwezigen een spetterend feestje van maakte.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen