Bloemen voor 439 Veldhovense cliënten van Zuidzorg

Foto: Zuidzorg

De Veldhovense cliënten van Zuidzorg zijn op Goede Vrijdag verrast met een fraai boeket bloemen.

In heel Nederland zijn op Goede Vrijdag zo’n 150.000 boeketten uitgedeeld bij zorginstellingen om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Ali B bedacht de bloemenactie samen met de sierteeltsector en ouderenorganisatie Anbo. In Veldhoven gingen 439 boeketten naar cliënten van Zuidzorg. “Vrijdagmiddag kwam een grote vrachtwagen 439 bossen bloemen afgeven voor al onze cliënten.  Met man en macht is er door de collega’s gewerkt om deze operatie te volbrengen. In deze tijd waarin we als zorgmedewerkers extra belast zijn, wilden we dit graag doen. Daar gaan we voor, de blije gezichten van onze cliënten”, zegt wijkverpleegkundige Marilyn Bolle.

Zorg inleveren

Door de coronacrisis komen er bij de cliënten van Zuidzorg momenteel zo min mogelijk mensen over de vloer. Bolle: “Daardoor hebben veel mensen zorg moeten inleveren. Ze mogen geen bezoek ontvangen en kunnen niet van huis.”

 

Gebaar wordt gewaardeerd

Vrijdagmiddag overhandigde de wijkverpleegster één van de boeketten aan mevrouw Jansen. Met 96 jaar is ze de oudste cliënt van Zuidzorg in Veldhoven. Ze waardeert het gebaar heel erg. “Mevrouw Jansen was blij verrast, ze vond de bloemen prachtig.  Ze is een positief ingestelde vrouw, die altijd met een grapje klaarstaat.  Ze houdt alles bij in de krant, zo wist ze bijvoorbeeld van de actie van Ali B. Ze is altijd geïnteresseerd in ons welzijn, en de koffie staat altijd klaar. Ze vindt het wel erg saai nu ze niet kan gaan winkelen om kleding te kopen en gezellig te lunchen. Ook gaat ze nog regelmatig uit eten in België of Wintelre maar ook dat kan momenteel niet. Ze waardeert ons team enorm.”

850.000 eenzame mensen in Nederland

Volgens Ali B zijn er 850.000 eenzame mensen in Nederland. “Die mensen vragen geen geld. Die vragen geen producten. Ze vragen alleen menselijk contact.” De actie is bedoeld om ouderen op te fleuren en er aandacht voor te vragen dat zij door de coronamaatregelen weinig contact hebben en vaak alleen zitten.

Op de foto overhandigd een wijkverpleegkundige van Zuidzorg een boeket aan de 96-jarige mevrouw Jansen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen