Albert Heijn gaat koopzegels via app aanbieden

Foto: Wikimedia/Gijs Bolmeijer

In maart stopte Albert Heijn al vanwege het coronavirus met het innemen van met spaarzegels volgeplakte boekjes. Vanaf komende maand biedt de supermarktketen de koopzegels aan via zijn app. Eind 2020 zijn de papieren koopzegels passé.

Vorige zomer introduceerde Albert Heijn al digitaal sparen tijdens spaaracties en straks kunnen klanten met een persoonlijke Bonuskaart de bekende koopzegels digitaal sparen. ‘Digitaal sparen is niet alleen gemakkelijk, het bespaart ook papier en is daarmee milieuvriendelijker,’ aldus de Zaanse keten. Bij elke euro die klanten besteden in de winkel of online kunnen ze er een koopzegel van een dubbeltje bijkopen. Bij het scannen van de persoonlijke Bonuskaart bij de kassa worden de zegels automatisch bijgeschreven in het koopzegeloverzicht in de AH-app. Bij een vol boekje met 490 zegels ontvangen zij 52 euro.

Nog tot eind 2020 plakken

Klanten die nog een incompleet zegelboekje hebben, kunnen dat nog tot het einde van dit jaar vol maken. Het spaarprogramma van de grootgrutter ging in 1955 van start en werd een echte rage. Meer dan 70% van de klanten koos voor het spaarsysteem met de koopzegels. Het huidige percentage spaarders is niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen